Successos

Un acusat s’enfronta a 28 anys de presó per agredir sexualment dues menors en una tarda

Un acusat s’enfronta a 28 anys de presó per agredir sexualment dues menors a qui havia conegut a través d’Instagram, segons recull l’Acn. La fiscalia sosté que va quedar amb les víctimes a l’estació de tren de Caldes de Malavella i que les va atacar a totes dues la tarda del 9 de gener del 2019.

L’Audiència de Girona havia fixat el judici aquest dimarts però el processat no s’ha presentat. L’advocat de la defensa ha argumentat que l’acusat té assignades mesures de suport per gestionar el seu patrimoni i la seva vida quotidiana. Per això, i a petició de la fiscalia, la secció tercera ha acordat que els forenses dictaminin si té preservades les seves capacitats cognitives i volitives per enfrontar-se al procés judicial. La vista ha quedat suspesa.

Segons recull l'escrit d'acusació de la fiscalia, l'acusat, que aleshores tenia 18 anys, va conèixer les menors a través d'Instagram. Cap a les quatre de la tarda, va quedar amb una de les víctimes a la zona de l'estació de tren de Caldes. La menor tenia 14 anys. L'acusació pública exposa que, sent "plenament conscient de l'edat de la menor", van anar fins a la part de darrera de l'estació i, un cop allà, la va començar a petonejar i va fer que s'assegués a la seva falda. 

 Després, la va portar fins a una zona d'aparcament propera i, subjectant-la per impedir que pogués fugir, li va fer tocaments íntims i li va introduir diversos dits als genitals, sense fer cas a la "clara oposició" de la menor. Com que la víctima es resistia, el processat li va agafar una mà i la va obligar a masturbar-lo. La menor va aconseguir desempallegar-se de l'agressor però, quan ja marxava del lloc, ell la va empènyer i la va fer caure a terra, sense que constin lesions físiques. Poca estona després, l'acusat i la primera víctima van anar a trobar l'altra menor, també de 14 anys. Tots tres, es van dirigir a una zona coneguda com 'la cúpula'.

El processat, seguint el mateix 'modus operandi', va començar a petonejar la menor i li va fer tocaments. A aquesta segona víctima també la va fer anar fins a un lloc més apartat, li va abaixar els pantalons i, subjectant-la "amb força" per anul·lar la seva capacitat de resistència, la va violar. Com a conseqüència de l'atac, la menor ha patit un trastorn adaptatiu amb clínica ansiosa i va haver de rebre tractament psicològic i farmacològic.

La fiscalia atribueix a l'acusat dos delictes d'agressió sexual amb accés carnal a menor de 16 anys i un delicte de maltractament d'obra i sol·licita una condemna de 28 anys de presó i multa de 480 euros. També demana 10 anys de llibertat vigilada, que no es pugui acostar ni comunicar-se amb les víctimes durant 10 anys i que les indemnitzi amb 20.000 euros.  

La defensa nega els fets

La secció tercera de l'Audiència de Girona havia fixat el judici per a aquest dimarts però s'ha hagut de suspendre perquè l'acusat no s'ha presentat. A més, el seu advocat ha esgrimit una resolució judicial que acorda mesures de suport per al processat per poder desenvolupar la seva vida quotidiana, tant a nivell de gestió de patrimoni, com de tractament mèdic o alimentació i higiene.

Arran d'això, la fiscalia ha demanat al tribunal que acordi que, un cop localitzin el processat, els forenses l'explorin per determinar si té les capacitats volitives i cognitives preservades i que és capaç d'enfrontar-se al procediment judicial, comprenent l'acusació i les possibles conseqüències.  



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia