Successos

El quadern negre

Tura Soler

Heu vist aquest home?

Màxima alerta i petició d’ajuda per trobar Pedro Carlavilla, un veí de Lleida de qui no se’n sap res des del 3 de juliol, quan per telèfon va dir que havia anat a Tarragona

Crida a la col·laboració ciutadana per intentar trobar Pedro Carlavilla, un veí de Lleida de 77 anys, de qui no se’n tenen notícies des del 3 de juliol, quan per telèfon va dir a la seva filla que havia anat a Tarragona.

Pedro Carlavilla pateix un principi d’Alzheimer però té prou capacitat i autonomia. Viu sol a Lleida i té l’ajut d’una dona que va unes hores a casa seva per ajudar-lo en les tasques domèstiques. Va ser aquesta dona la que el dia 3 va alertar la filla, que viu a Barcelona, que feia dos dies que no el trobava a casa quan hi anava a fer la feina. El dia 1 els veïns l’havien vist al quiosc quan anava a comprar el diari, però després ja ningú en tenia notícies. Per telèfon, la filla va poder contactar amb Carlavilla, que li va explicar que havia anat a Tarragona per visitar algú i que estava allà passejant. Però no en van saber res més, i la família, tement que s’hagi pogut desorientar, va presentar denúncia als Mossos, que han difós els cartells d’alerta, amb la fotografia de l’home desaparegut i la informació que pot anar amb un Nissan Qashqai de color negre. Els Mossos demanen que si algú sap alguna cosa de Carlavilla o veu en algun lloc no habitual un cotxe d’aquestes característiques, avisi a través del 112.

Tampoc es tenen més notícies d’Úrsula Cortés Olivé, la noia de 24 anys de Barcelona, arqueòloga subaquàtica que va ser vista per darrera vegada el dia 29 a Tarifa i no es va presentar a dormir a l’hostal on s’allotjava. El seu cotxe el van trobar ben aparcat i les seves pertinences eren a la Playa Chica, a l’entrada de l’accés a l’illa de Tarifa. La setmana passada Salvament Marítim va fer un gran desplegament per buscar-la al mar, però no la van localitzar. Els seus amics i companys d’estudis (ella feia un màster a la Universitat de Cadis) asseguren que no pot ser que es fiqués al mar, i demanen que se la busqui a terra, i fins i tot han fet una crida perquè s’alerti al Marroc per si pot ser allà.

I una bona notícia en l’àmbit de les desaparicions: ha estat localitzat Ryan Anthony, un turista americà de 31 anys que va desaparèixer després d’haver estat al festival Pride de Sitges (del 5 al 9 de juny). La seva família ho ha fet saber a través de les xarxes socials explicant que van trobar la pista de Ryan gràcies als responsables d’un hostal de Barcelona que els van informar que l’havien vist i que passava penúries perquè l’havien robat. La seva mare ha viatjat a Barcelona i s’han pogut trobar.

En canvi, continua desaparegut Tamas Babai, de 37 anys, hongarès resident a Holanda que era a Barcelona, i no se’n sap res dels del dia 1 de juny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia