Successos

El quadern negre

Tura Soler

Decàleg de dolents

La Policía Nacional difon les cares i els noms dels deu delinqüents més buscats, entre ells el sospitós de l’assassinat del farmacèutic de Sant Sadurní d’Anoia

Mentre continua la recerca sigil·losa i per ara infructuosa dels autors de la matança de la revetlla de Sant Joan al barri de la Font de la Pólvora de Girona, la Policía Nacional ha difós el decàleg dels deu delinqüents més buscats, on no apareixen Guillermo Campos Heredia ni el seu cunyat Francisco, sospitosos del tiroteig mortal.

A la llista dels pròfugs difosa per la Policía Nacional sí que hi apareix Alberto Severo de Sousa Madureira, un portuguès de 53 anys, que té una ordre de recerca judicial com a sospitós d’haver assassinat la seva parella, Jordi Díaz Vallés, un farmacèutic de 41 anys de Sant Sadurní d’Anoia, que va ser trobat mort a casa seva el 2 de març del 2023. Quan es va trobar el cos ja feia dies que era mort i al seu company Alberto feia dies que ningú el veia. Es va convertir en sospitós, i ara és a la llista dels criminals més buscats. La Policía Nacional el defineix com un home prim, de pell molt blanca, cabells castanys i ulls marrons, i que té tendència a escapolir-se. Tot i que és portuguès, la policia no descarta que continuï al país.

Entre els companys de cartell d’Alberto Severo de Sousa hi ha altres buscats per assassinat: Jesús Heredia Iglesias, condemnat per un crim a Talavera de la Reina, i Jonathan Montoya Rendón, el sicari que va matar un capitost del narcotràfic en un hospital de Madrid. Hi figura també agressors sexuals: Segundo Cousido Vieites, professor de religió condemnat a 32 anys per abusos a menors a Cambados, en unes jornades de pelegrinació a Santiago de Compostel·la; els violadors Álvaro Pasquin Mora i Domingos Manuel Pinto Coelho (aquest darrer acusat de violar la seva filla). I també hi consten capitostos d’organitzacions criminals dedicades al narcotràfic: Baltasar Vilar Durán, àlies Saro, de 67 anys, especialista a patrullar planejadores per dur la droga; o el polonès Marek Dawid Legiec i José Manuel Canela Vázquez, considerat un dels caps del narcotràfic a Huelva. I un lladre de cotxes, considerat molt perillós: Gregorio Navas Hernández, que té cinc reclamacions judicials en vigor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia