Successos

El quadern negre

Tura Soler

Úrsula: morta a Tànger

Troben a la costa de Tànger el cos d’Úrsula Cortés, l’arqueòloga subaquàtica de Barcelona que va desaparèixer el dia 29 de juny a Tarifa

Tràgic final: el cadàver d’Úrsula Cortés Olivés, la barcelonina de 24 anys que feia un màster d’arqueologia subaquàtica i que va desaparèixer el 29 de juny a Tarifa, ha aparegut a la costa de Tànger, al Marroc. La Policia Local de Tarifa, la primera que va difondre la desaparició de la noia, que no es va presentar a l’hostal on s’allotjava, ha confirmat la troballa de la noia morta, que, a falta de proves científiques (ADN o empremtes), s’ha pogut identificar sense dubtes pel tatuatge, molt característic, d’una àmfora que duia al braç esquerre. Segons la informació que ha passat la policia marroquina a la Guàrdia Civil, tot indica que el cos va ser rebufat pel mar cap a una platja propera a Tànger, on ha estat trobat. Úrsula va ser vista per darrera vegada a Tarifa el dia 29 de setembre i ara ha transcendit que, de fet, els darrers testimonis que la van veure van ser els guàrdies civils de la zona portuària que van aturar la noia perquè s’havia saltat els controls d’accés al port. La van dur fins a les seves instal·lacions i ella va donar explicacions “confuses” sobre el que feia allà. Anava sola i semblava desorientada i la van deixar marxar. L’endemà es va trobar el seu cotxe, un Skoda Felicia de color gris amb matrícula B-2695-UX, ben aparcat al recinte firal de Tarifa, i hores més tard, la seva documentació i les seves coses a la Playa Chica, a l’entrada del camí que dona accés a l’illa de Tarifa, a uns 40 quilòmetres per mar d’on ha aparegut ara el cadàver. Després de trobar les seves pertinences, Salvament Marítim va coordinar un ampli desplegament per mar i per aire rastrejant tota la zona costanera espanyola fins a Algesires i més enllà de Gibraltar.

Mentre es feia aquesta recerca al mar, amics i companys d’estudis d’Úrsula exposaven a les xarxes que, coneixent-la, veien impossible que ella s’hagués ficat al mar i que no tenia previst fer cap immersió a Tarifa. Ja feia uns dies que havien acabat les pràctiques d’arqueologia submarina del màster que havia cursat a la Universitat de Cadis (UCA). Els amics també demanaven que se la busqués per terra i que l’alerta per la seva desaparició s’activés també al Marroc, on ahir va aparèixer el seu cos, que ha quedat sota la jurisdicció de les autoritats marroquines, que es faran càrrec de l’autòpsia que haurà d’aclarir si va morir ofegada o per altres causes. Després dels tràmits judicials i forenses, la família haurà de demanar la repatriació del cos. Els pares de la noia han fet, a través de la Guàrdia Civil, un comunicat agraint tots els esforços fets en la recerca de la seva filla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia