Successos

successos

Desmantellat un clan familiar especialitzat en robatoris a interior de vehicle en pàrquings privats

En l’operació duta a terme pels Mossos d’Esquadra es van detenir a quatre persones, però n’hi podria haver més, ja que continua oberta

Els Mossos d’Esquadra van detenir dilluns passat quatre homes d’entre 21 i 39 anys com a presumptes autors de quinze robatoris a l’interior de vehicles i per pertinença a grup criminal. L’inici de la investigació es remunta a l’octubre del 2023, quan es va produir un robatori amb força a l’interior d’un vehicle en un pàrquing del passeig de Gràcia de Barcelona. Els tres autors del robatori van trencar la finestra de l’acompanyant i van sostreure de l’interior diversos objectes valorats en 1.800 euros. Dies després, un altre robatori en un altre pàrquing similar va cridar l’atenció de la unitat d’investigació de l’Eixample ja que coincidia en el modus operandi i els presumptes autors podrien estar relacionats entre si. La investigació va permetre confirmar l’existència d’un grup criminal format per, com a mínim, deu homes que tindrien llaços familiars. Els mossos van comprovar que els investigats tenien una activitat delictiva basada principalment en els robatoris a interior de vehicle. Aquesta activitat la desenvolupaven principalment a l’àrea metropolitana de Barcelona i, en concret, en aparcaments privats d’ús públic. Els investigadors van relacionar els integrants del grup amb quinze robatoris amb força a interior de vehicle comesos entre l’octubre de l’any passat i el maig d’enguany.

Gràcies a les diverses vigilàncies així com a les imatges de seguretat de les càmeres d’alguns dels pàrquings afectats, els mossos van fer les primeres identificacions. Segons la investigació, els detinguts utilitzaven de forma sistemàtica un vehicle propi per garantir la fugida del lloc dels fets. També feien un estudi previ de les víctimes per assegurar que el valor dels objectes sostret fos el més elevat possible. El grup disposava d’una estructura amb membre encarregats de diferents tasques. Així, hi havia els lladres que s’encarregaven de cometre els robatoris, hi havia els que feien funcions de receptadors, amb l’emmagatzematge dels objectes sostres, i un tercer nivell que s’encarregava de la logística, principalment pel que fa a l’adquisició de vehicles propis i gestió de la documentació a nom dels integrants que no tenien antecedents policials.Una vegada identificats els principals integrants del grup criminal i confirmada la seva activitat il·lícita, els investigadors de la comissaria de l’Eixample van portar a terme, el 8 de juliol, tres entrades i perquisicions en domicilis ubicats a Barcelona i Mataró. Durant les entrades, on van detenir quatre dels investigats, van intervenir 7.400 euros en efectiu, nombrosos objectes que constaven com a sostrets, diverses claus dels vehicles utilitzats pel grup i eines emprades en la comissió dels robatoris, entre les quals un inhibidor de freqüència.

Els detinguts, que acumulen nombrosos antecedents policials van passar a disposició del jutjat d’instrucció de guàrdia de Barcelona.

La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia