Successos

Àfrica Oriental

Un home confessa haver matat 42 dones en dos anys, inclosa la seva parella

La policia de Kenya ha detingut un presumpte “assassí en sèrie” que hauria matat desenes de dones en menys de dos anys. El cas va esclatar divendres amb l’aparició de les restes esquarterades d’almenys sis dones en un antiga pedrera de Mukuru, un suburbi de Nairobi, utilitzada com a abocador. Des d’aleshores els investigadors han recuperat els cossos d’almenys nou dones d’entre 18 i 30 anys.

L’inspector general de la policia kenyana, Douglas Kanja, ha anunciat avui l’arrest d’un home de 33 anys, Collins Jomaisi Khalisia, que ha confessat haver assassinat 42 dones, inclosa la seva parella. El sospitós ha estat detingut aquesta matinada a prop d’un bar de Soweto, a l’est de la capital Kenyana, on havia vist la final de l’Eurocopa. “Ha confessat haver atret, matat i llançat els cadàvers de 42 dones a l’abocador, totes elles assassinades entre 2022 i dijous passat”, ha explicat Mohamed Amin, el cap de la Direcció d’Investigacions Criminals. Amin ha detallat que, d’acord amb la confessió, la dona de l’assassí va ser la seva primera víctima i va morir estrangulada. “D’acord amb l’interrogatori, totes les víctimes han mort de manera similar”, ha afegit. La policia assegura que just abans de l’arrest, el sospitós intentava atraure una altra possible víctima. “Es fa evident que ens trobem davant un assassí en sèrie psicòpata, que no respecta la vida humana, ha dit.

Els investigadors han seguit la pista del telèfon mòbil d’una de les víctimes, des d’on es van fer algunes transaccions de diners des del dia de la desaparició. A la casa del sospitós, els investigadors hi han trobat un matxet que creuen que hauria estat utilitzat per esquarterar les víctimes, i nou sacs com els que contenien les restes humanes localitzades a la pedrera. També hi han trobat vuit telèfons mòbils, 24 targetes SIM, un ordinador portàtil i dues calces de dona, entre altres objectes

Kanja ha explicat que aquest dilluns s’està realitzant l’examen forense dels cadàvers, que han estat localitzats “molt desmembrats i en diversos estats de descomposició”. La descoberta dels cossos ha commocionat aquest país de l’est d’Àfrica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia