Successos

S’enfronta a 20 anys de presó per violar la fillastra menor

L’Audiència de Girona ha jutjat aquest dimarts un acusat que s’enfronta inicialment a 20 anys de presó per violar la fillastra menor d’edat aprofitant els caps de setmana que passava a casa seva, a Santa Llogaia d’Àlguema, recull l’ACN.

Al judici, que s’ha fet a la secció tercera, la víctima ha explicat que, en dues ocasions durant el mes de juliol del 2020, el processat va entrar a l’habitació mentre ella dormia i la va atacar. Durant el primer episodi li va fer tocaments i el segon cop la va agredir sexualment. Aleshores, ella tenia 14 anys. L’acusat ho nega. Segons la seva versió, la víctima l’ha denunciat per perjudicar-lo perquè s’oposa a la relació que té amb la seva mare. La defensa demana l’absolució.

La mare no la creu

La menor va decidir explicar-ho a la seva mare però, segons ha concretat, ella no la va creure. No va ser fins a l’octubre que, tement que es tornaria a trobar amb l’acusat de cara en un funeral familiar, ho va acabar confessant a una tia seva. Finalment, va interposar denúncia i també va tallar el vincle amb la seva mare.

Al judici també ha declarat la filla del processat, que ha avalat el relat del seu pare i ha explicat que “mai” van dormir elles soles a l’habitació, perquè era molt petita i només hi havia un llit. “Dormíem al menjador, i si hagués passat alguna cosa m’hauria despertat”, ha dit. També ha explicat que tenien una relació “conflictiva” perquè la víctima tenia una relació amb un home casat, i tant el processat com la mare s’hi oposaven. En la mateixa línia, l’acusat creu que és un dels motius de la denúncia.

La psicòloga que ha atès la víctima durant anys ha explicat que, primer, van fer teràpia arran de les dificultats, sent nena, d’entendre la separació dels seus pares i les addiccions de la seva mare. Van deixar de veure’s, posant punt final al tractament quan la nena ja estava millor, però van reprendre la teràpia arran dels presumptes abusos sexuals. La terapeuta ha remarcat que la víctima estava “molt i molt afectada” i amb simptomatologia compatible amb un trastorn d’estrès posttraumàtic per episodis de violència sexual.

La fiscalia i l’acusació particular demanen inicialment 20 anys de presó per a l’acusat per un delicte d’abús sexual a menor de 16 anys i per un delicte d’agressió sexual a menor de 16 anys. La defensa, encapçalada per la lletrada Natàlia Frigola, vol l’absolució. El judici ha quedat vist per a sentència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.