Successos

Estat espanyol

Confirmen que el cos trobat a Tenerife és d’un jove britànic desaparegut fa un mes

La Guàrdia Civil va recuperar el cadàver en una zona escarpada i de difícil accés a Masca, a la zona del parc rural del Teno

La causa de la mort són prolitraumatismes, compatibles amb una caiguda accidental

El cos localitzat ahir en un barranc de l’illa de Tenerife és el del jove anglès Jay Slater, desaparegut fa un mes. Així ho ha confirmat el Tribunal Superior de Justícia de les Canàries després que les empremtes digitals hagin permès identificar positivament el cadàver.

Tot i que les autoritats judicials havien advertit que la identificació podria trigar per l’estat de deteriorament de les restes, ja es donava per fet que eren d’Slater, ja que duia a sobre la seva documentació. Les autoritats judicials han informat també que la víctima va morir com a resultat de politraumatismes compatibles amb una caiguda accidental a l’escarpada i inaccessible zona rocosa on ha estat trobat.

El noi va ser vist amb vida per última vegada el 17 de juny a la zona de Masca, a Buena Vista del Norte. Els agents de del Grup de Rescat i Intervenció a Muntanya de la Guàrdia Civil el buscaven des d’aleshores a l’espai natural del Massís del Teno, al nord-oest de l’illa, on finalment ha aparegut el cadàver en un barranc abrupte.

El jove, de 19 anys i originari de Lancashire, al nord-oest d’Anglaterra, va arribar el 13 juny amb uns amics a Tenerife per assistir al festival de música New Rave Generation, que es va celebrar durant aquell cap de setmana a diferents ubicacions de l’illa. El diumenge 16 de juny es va desplaçar a Las Verónicas, un dels indrets preferits pels turistes britànics a Tenerife i molt proper a Los Cristianos, on ell i els seus amics havien llogat un apartament. Diferents documents gràfics testimonien que Slater va estar aquella nit a la discoteca Papagayo. Però per motius que s’investiguen, la matinada del 17 de juny va viatjar en cotxe amb dues persones més des de Las Verónicas fins a Masca, on van arribar dilluns al matí. L’última notícia que es tenia del jove és una trucada a una amiga que també havia viatjat a Tenerife, a qui li va dir que estava tornant a l’apartament, que tenia molta set i que gairebé no li quedava bateria al telèfon mòbil.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia