Successos

Decomís de més de 2.500 articles en un operatiu contra el ’top manta’

Una actuació conjunta entre Policia Local de Roses, Mossos d’Esquadra i Policia Nacional duta a terme a Roses la matinada d’ahir, dimecres 17 de juliol, ha permès decomissar un total de 2.509 articles destinats a la venda del top manta, valorats en 288.482 euros, xifra que representa un dels majors decomisos realitzats a Roses des dels inicis d’aquesta pràctica de venda il·legal a la població.

El dispositiu es va iniciar a primera hora del matí amb el desplegament de diferents unitats policials en els punts de sortida i accés a la població, amb l’objectiu d’interceptar els vehicles que transportaven els articles destinats a la venda il·legal i procedir al seu decomís.

L’actuació ha estat fruit de les investigacions conjuntes dutes a terme prèviament entre els cossos policials, els quals han col·laborat també en la planificació, desenvolupament i execució de l’operatiu.

Un cop detectats els vehicles, els agents van procedir a l’enretirada del material, corresponent en la seva majoria a falsificacions d’articles de roba i complements (samarretes, bosses de mà, carteres, sabatilles esportives, cinturons, gorres i dessuadores), i a l’aixecament de les actes corresponents per activitat il·legal.

La Policia Nacional va detenir dues persones en situació irregular per infracció de la Llei d’Estrangeria, mentre que la Policia Local també va retirat un vehicle que tenia ordre de precinte.

La regidora de Seguretat Ciutadana de Roses, Olga Simarro, assenyala “la bona coordinació entre els cossos policials, que ha donat com a resultat un gran decomís d’articles destinats a la venda il·legal. Cal destacar que, tal i com es va fer en l’operatiu amb Guàrdia Civil dels passats 29 i 30 de juny, les actuacions s’han desenvolupat sense que es produís cap aldarull ni afectació a la ciutadania. A més, la quantitat d’articles interceptada posa de manifest l’encert d’aquests operatius realitzats fora del passeig Marítim, en el moment en què els articles són desplaçats per a la seva distribució entre els manters, sense ocasionar molèsties a vianants.”

Simarro afegeix que “els dispositius s’aniran repetint al llarg de tot l’estiu de manera aleatòria segons les directrius que marquin els diferents cossos de seguretat, responent als bons resultats assolits i al compromís de col·laboració subscrit entre els cossos policials”.

Les actuacions són fruit dels acords de col·laboració adquirits durant la Junta Local de Seguretat celebrada al municipi el passat 29 de maig i han estat possibles gràcies al control exhaustiu dels manters i a les investigacions prèvies realitzades per part dels cossos de seguretat per detectar i conèixer els patrons de comportament dels venedors il·legals.

Pel que fa al material decomissat, aquest restarà dipositat fins a la finalització dels procediments administratius preceptius i dels terminis legalment establerts, moment en què es procedirà a la seva destrucció definitiva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia