Successos

successos

Calella reforça els controls policials per un nou rebrot de fets delictius a la ciutat

Un repunt d’actes delictius al voltant de la plaça Sant Elm de Calella ha tornat a generar inseguretat a la ciutat. Un grup de joves d’entre 20 i 25 anys han protagonitzat diferents episodis d’aldarulls i baralles, el darrer, a principis de setmana, ha estat una intimidació a un ciutadà pakistanès que té un negoci a la Riera Capaspre. Els fets han trasbalsat la comunitat de la ciutat i la notícia s’ha escampat per les xarxes socials. Segons s’informa des de l’Ajuntament, el grup de joves actua a la zona des de fa temps i han estat identificats en més d’una ocasió i se’ls ha detingut per robatoris amb violència o per tràfic de drogues. Com a resposta, s’han intensificat els controls policials a la zona i les patrulles mixtes entre Policia Local i Mossos d’Esquadra. En declaracions a l’emissora Ràdio Calella TV, el regidor de Seguretat Ciutadana, Soufian Laroussi, ha informat dels reforços policials, però ha reclamat també la presència de les unitat ARRO especialistes en seguretat pública. “Des de l’Ajuntament sabem que tenim un problema a la zona i hem decidit reforçar-hi els controls amb la Policia Local, i ara ho farem de manera conjunta amb els Mossos d’Esquadra, cada dia i en hores diferents; però també hem demanat la presència d’unitats ARRO”, ha precisat i ha afegit que s’estan posant tots els efectius per recuperar la normalitat a la zona.

Aquest nou escenari d’inseguretat en el municipi arriba pocs dies després que des del Departament d’Interior s’anunciés el reforç d’estiu de Mossos a la comarca del Maresme amb  l’arribada de 18 agents més i de la posada en marxa d’una bossa d’hores extres que, segons va defensar el director general de la policia, Pere Ferrer, “equival a 44 policies més”. La notícia d’aquests reforços va ser rebuda amb certa preocupació pels alcaldes i alcaldesses del territori que esperaven un major presència policial en el territori, sobretot a la zona de l’Alt Maresme on es concentra l’oferta turística. El mateix president del Consell Comarcal, Francesc Alemany, va recordar que l’any passat van visitar la comarca 2,2 milions de turistes, la major part durant l’estiu.

Calella va protagonitzar a finals d’any un intens debat sobre la inseguretat al carrer a partir d’un grup de delinqüents multireicidents. L’alcalde, Marc Buch, amb el suport dels alcaldes de Junts, va reclamar canvis en la legislació per expulsar del país els lladres que acumulaven nombrosos delictes i va traslladar la petició al Parlament. Interior com a resposta a la situació que vivia Calella va enviar reforços puntuals que van acabar temporalment amb el focus de delinqüència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.