Successos

successos

Controlat l’incendi en una empresa que emmagatzemava matèries perilloses a Polinyà

L’ACA determina que no hi ha afectació exterior per químics i s’ha pogut reduir el confinament a part del polígon

Els Bombers de la Generalitat han donat per controlat l’incendi que des de les 2.00 h d’aquest divendres crema en una empresa que emmagatzemava i gestionava matèries perilloses a Polinyà (Vallès Occidental). Segons informa ACN, l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha pogut determinar, a més, que no hi ha hagut afectació exterior, i ara les tasques es concentren en donar suport a l’empresa per a gestionar el producte que resta en superfície i apagar de manera definitiva el foc. Els Bombers també han retallat l’àmbit del confinament, permetent a determinades empreses del polígon de Can Humet recuperar la seva activitat habitual.

El cap de l’operatiu de Bombers, Jordi Martín, ha destacat que l’empresa tenia una àmplia tipologia de matèries perilloses, de tipus tòxic, corrosiu o inflamable, i que ara es treballa conjuntament amb l’empresa per gestionar-ne l’emmagatzematge. “També hem pogut rebaixar l’afectació de confinament al polígon, permetent l’accés a determinades empreses del sector”, ha apuntat.

Tot i que l’ACA ha pres mostres i no es tindran resultat definitius fins la setmana que ve, sí que s’ha avançat en la determinació que no hi ha hagut afectació exterior. “L’ACA ha fet molt bona feina de la mà del Consorci Besòs-Tordera, analitzant què passava aigües avall fins la depuradora de la Llagosta, i s’ha vist com el servei ha produït cert impacte, però que ha anat a menys”, ha afegit, tot destacant que no hi ha risc sobre la població.

Els bombers estan controlant una petita fuita d’amoníac a la zona de grans recipients de mercaderies a granel. I en col·laboració amb l’ACA gestionen l’extracció dels residus químics de la nau, de forma segura, per a la seva gestió posterior.

L’incendi ha començat a les 1.54 hores i ha afectat cinc naus de la industria d’emmagatzematge de productes químics Barnastock de Polinyà. Poc abans de les vuit del matí ha quedat estabilitzat. El 112 ha rebut l’avís per un foc a la carretera Pintor Cases, al polígon de Can Humet. El foc afecta productes tòxics, inflamables i corrosius, motiu pel qual Protecció Civil ha activat el pla per risc químic Plaseqcat i s’han enviat alertes als mòbils. En un primer moment s’ha decretat el confinament de Polinyà i Santa Perpetua de Mogoda però a les sis del matí s’ha aixecat el de la segona i cap a les 7.30 hores el de la primera, tot i que es manté a l’entorn de la indústria afectada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia