Successos

nepal

Divuit persones moren en un accident d’avió a Katmandú

El pilot és l’únic supervivent d’un sinistre que s’ha produït quan s’enlairava l’aeronau

Divuit persones han mort aquest dimecres en un accident d’un avió a Katmandú quan l’avió, de l’aerolínia nepalesa Saurya Airlines, ha sortit de la pista durant la maniobra d’enlairament, segons ha informat Efe. L’avió era a l’aire quan, de cop i volta, s’ha inclinat cap a un dels costats i ha tornat a caure sobre la pista, segons imatges de les càmeres de seguretat de l’aeroport difoses per mitjans nepalesos. El pilot és l’únic supervivent del sinistre i ha estat portat a l’hospital.

Diversos vídeos publicats per la televisió local Kantipur TV mostren l’aeronau completament destrossada, amb part del seu fuselatge calcinat, als voltants de l’aeroport, i envoltat per desenes d’operaris dels equips de rescat. De moment es desconeix la causa de l’accident. Les autoritats tampoc han ofert detalls sobre la identitat de les víctimes.

La nau es dirigia cap a la ciutat de Pokhara, lloc d’entrada habitual per a l’Himàlaia, i una ruta aèria freqüent entre els turistes estrangers que volen veure la serralada més alta del planeta.

Al Nepal hi ha accidents aeris amb una certa freqüència a causa del mal estat de les aeronaus i de la infraestructura als aeroports, un temps que canvia ràpidament i una orografia adversa. El país ha estat objecte de reiterades sancions internacionals per la falta de controls. La Unió Europea (UE) té vetat l’accés al seu territori de les aerolínies nepaleses des de 2013.

El pitjor accident aeri dels últims anys al Nepal va passar al gener de 2023, quan un vol de Ieti Airlines es va estavellar amb 72 viatgers sense deixar supervivents, un accident atribuït per les autoritats a un error humà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia