Successos

narcotràfic

Cauen a El Paso dos caps del Càrtel de Sinaloa

Es tracta d’Ismael ‘el Mayo’ Zambada, líder i cofundador del Càrtel de Sinaloa, i de Joaquín Guzmán López, un dels fills de l’antic cap de l’organització criminal, Joaquín ‘el Chapo’ Guzmán

El president estatunidenc, Joe Biden, ha celebrat aquest divendres la detenció d’Ismael ‘el Mayo’ Zambada i de Joaquín Guzmán López, un dels fills del Chapo Guzmán, a Texas per significar un cop a la cúpula del càrtel de Sinaloa, que ha descrit com “una de les empreses més mortals del món”.

Tots dos líders narcotraficants van ser detingut el dijous en un operatiu en un petit aeròdrom pròxim a El Paso (Texas) i seran imputats per fabricació de drogues i maneig de xarxes de narcotràfic.

La detenció s’ha produït en una operació de la DEA (Administració Federal de Drogues dels Estats Units). Segons el setmanari Zeta de Tijuana (Mèxic) que va a donar a conèixer la detenció, la DEA havia fet operatius especials a Texas, i aquestes detencions serien el colofó a les mateixes.

Ismael ‘el Mayo’ Zambada, era el líder i cofundador del Càrtel de Sinaloa, estava buscat per les autoritats estatunidenques des de fa dècades i tenia una recompensa de 15 milions de dòlars, segons el Departament de Justícia.

Al costat de Zambada es va arrestar a Joaquín Guzmán López, un dels fills de Joaquín ‘el Chapo’ Guzmán.

Fonts sense confirmar han informat que la detenció de ‘el Mayo’ Zambada s’hauria produït amb la col·laboració d’un dels fills de ‘el Chapo’ Guzman sense especificar.

Per la seva banda, el Fiscal General dels Estats Units, Merrick Garland, ha indicat en unes declaracions en vídeo que tots dos detinguts compareixeran davant un jutge en els pròxims dies.

Garland ha explicat que Zambada s’enfronta a càrrecs de tràfic de diverses drogues, així com delictes de tràfic d’armes, rentat de diners i d’assassinat i segrest, mentre que Guzmán López haurà de respondre a càrrecs de tràfic de cocaïna, fentanil, heroïna i metamfetamines.

El Fiscal General ha assegurat després de les detencoipns que no descansaran fins que aquelles organitzacions criminals i els seus líders que “enverinen a les nostres comunitats” responguin davant la Justícia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia