Successos

Confinats dos nuclis urbans del Priorat per un incendi forestal

Un total de 42 mitjans terrestres i 12 d’aeris treballen al foc declarat prop de la Vilella Baixa i la Figuera

Protecció Civil ha enviat aquesta tarda alertes als mòbils de la població dels nuclis de la Figuera i la Vilella Baixa, al Priorat, recomanant el confinament a causa de l’incendi forestal que cap a dos quarts de quatre de la tarda s’ha declarat a prop del refugi Leandre Lerín. Segons informen els Bombers de la Generalitat, el foc ha començat en una zona de difícil accés i ha anat ascendint a dalt de la carena, una zona més plana. El vent ha propagat l’incendi en direcció nord-est i estan treballant a la zona 42 mitjans terrestres, 12 d’aeris i un total de 142 bombers. L’incendi abasta unes 17 hectàrees i en l’extinció s’ha prioritzat el franc dret evitant així que la marinada obrís el foc cap als nuclis de la Figuera i Cabacés, aprofitant la carretera T-730. El flanc esquerre, en canvi, continua obert. La major part de la superfície afectada està dins de l’Espai Natural Protegit del Pas de l’Ase. Cap a un quart de set de la tarda, els Bombers han donat per estabilitzat l’incendi i han aixecat el confinament preventiu. Hi ha quatre carreteres locals tallades: la T-730 entre la Figuera i l’enllaç amb la T-714, la T-702 entre la Bisbal de Falset i Cabacés, la T-732 entre el Molar i el Lloar i la T-712 entre Gratallops i el Lloar. 

També aquesta tarda s'ha declarat un incendi al barri d'Horta de Barcelona que  ha provocat una gran columna de fum visible des de diversos punts de la ciutat. Els Bombers de Barcelona hi han destinat nou dotacions, segons han informat  fonts municipals. El foc afecta una zona de contenidors al número 52 del carrer Germans Desvalls, on hi ha el Centre Educatiu de Justícia Can Llupià. 

D'altra banda, Els Bombers de la Generalitat van apagar dissabte dos petits incendis de vegetació a Santa Coloma de Gramenet i a Tarragona. Els dos focs es van produir  al vespre al Puig Castellar i a la platja de la Savinosa, respectivament. L'avís de l'incendi de Santa Coloma es va rebre a les 20.04 hores i afectava una zona de matolls per sobre del carrer Menorca, a Can Franquesa. Les flames van pujar ràpidament pel vessant del turó i van frenar a la carena, calcinant menys de mitja hectàrea. Vuit dotacions terrestres i tres mitjans aeris dels Bombers -amb suport dels Bombers de Barcelona- van treballar en les tasques d'extinció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.