Successos

Detenen a comissaria un home buscat per agressió sexual a Arrecife

La Policia Nacional ha detingut a Figueres un home a qui un jutjat d’Arrecife estava buscant per una agressió sexual, segons recull l’Acn. Allò curiós del cas és que el sospitós va anar ell personalment a la comissaria per fer-hi tràmits d’estrangeria. I un cop allà, quan els agents van comprovar les seves dades, van veure que tenia pendent la reclamació judicial. El van detenir allà mateix. En els darrers dies, el CNP també ha arrestat a l’Alt Empordà un pres que l’any 2002 va fugir d’una presó de Saragossa aprofitant un permís, i que des d’aleshores s’havia fet fonedís, i un multireincident que acumula fins a dinou detencions quan volia creuar la frontera. En aquest cas, qui el va detectar va ser la policia de fronteres francesa.

Segons informa la Policia Nacional, durant les dues últimes setmanes els agents han detingut a l’Alt Empordà fins a set persones a qui els constaven ordres de detenció emeses per un jutjat. Els arrestos s’han fet a cavall de Figueres i la Jonquera (perquè a molts d’ells se’ls ha interceptat quan pretenien passar cap a França).

La primera detenció va ser la d’un pres que l’any 2022 va fugir de la presó de Zuera (Saragossa) aprofitant un permís penitenciari. Estava complint una condemna per diferents delictes, entre els quals contra la salut pública, obstrucció a la justícia, danys, robatori amb força, amb violència i intimidació, amenaces, resistència i desobediència. No era el primer cop que passava per la presó, perquè abans també havia una altra condemna a França.

A aquest home li constaven fins a set requisitòries policials en vigor. Després d’arrestar-lo, el jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres el va tornar a enviar a presó.

En paral·lel, els agents del CNP també han detingut quatre persones més quan intentaven creuar la frontera. Un d’ells tenia una ordre vigent que li prohibia expressament marxar a l’estranger. Després de passar a disposició judicial, va quedar en llibertat provisional amb l’obligació de comparèixer davant del jutjat cada quinze dies.

Els altres tres també tenien prohibit abandonar el país; en aquest cas, arran d’un delicte contra la salut pública. Qui havia emès l’ordre va ser un jutjat de Novelda (Alacant). Se’ls va arrestar en virtut de l’acord policial de col·laboració hispanofrancès.

19 antecedents

Al sisè detingut el va interceptar la policia de fronteres francesa (la PAF) quan pretenia creuar la frontera i fugir de l’Estat. Els agents li van aplicar l’acord de readmissió francoespanyol. A aquest sospitós li consten fins a dinou detencions policials a la zona de Benidorm (per delictes de lesions, robatori amb força i estafa).

Per últim, el darrer dels detinguts ha estat l’home a qui un jutjat de Lanzarote buscava per una agressió sexual. El CNP el va arrestar a la comissaria de Figueres mateix, on havia anat a fer-hi tràmits d’estrangeria. Va ser allà, quan van comprovar la seva identitat, quan els agents van veure que tenia activa la reclamació per part dels jutjats d’Arrecife i el van arrestar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.