Successos

Successos

Desarticulen un grup que elaborava i distribuïa xocolatines i llaminadures amb cànnabis

Els Mossos d’Esquadra detenen cinc persones a Badalona, Granollers i Cunit

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un grup que elaborava i distribuïa productes alimentaris, principalment xocolatines i llaminadures, amb el component psicoactiu del cànnabis des d’un laboratori a Badalona. La policia catalana ha detingut cinc persones per delictes contra la salut pública, la propietat industrial i per pertinença a grup criminal. La producció es feia a nivell nacional i internacional. En concret, feien enviaments a Itàlia, França i Alemanya. A nivell local, es realitzava directament des de l’obrador a associacions cannàbiques de l’àrea de Barcelona utilitzant aplicacions de missatgeria. El passat 8 de juliol, els mossos van posar en marxa una operació, després mig any d’investigació, amb sis entrades i registres a l’obrador il·legal de Badalona i entitats de Granollers, Cunit i Barcelona . Al gener, els Mossos van tenir coneixement de la possible existència a Badalona d’un local, amb un constant moviment de persones, que s’utilitzava com a obrador per fabricar i vendre productes alimentaris amb THC. Van obtenir mostres dels productes i els van traslladar a l’Institut Nacional de Toxicologia i Ciències Forenses de Barcelona perquè analitzés qualitativament i quantitativament la presència de cannabinoides als aliments. Aquest organisme va corroborar la presència de THC amb la quantitat suficient com per suposar un elevat risc per a la seguretat alimentària. El procés que seguien eren comprar a una distribuïdora diferents tipus d’aperitius, dolços i salats, de marques reconegudes i després infusionar-les amb THC. La manera d’addicionar el principi actiu del cànnabis variava segons el tipus d’aliment. Segons la policia catalana, el grup que treballava al local de Badalona estava molt estructurat amb rols definits.

Arran d’aquest operatiu els Mossos han reforçat el canal de comunicació amb l’Associació per la Defensa de la Marca (ANDEMA), la principal associació de l’estat que vetlla per la defensa dels drets de marca agrupades en un centenar d’empreses de diferents sectors com l’alimentari, el farmacèutic, tecnològic i el tèxtil, entre d’altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia