Successos

El quadern negre

Tura Soler

11 anys sense la Julie

El vehicle en què viatjava Julie Michel va aparèixer al port de Lers però no es va trobar cap rastre de la noia, que tenia previst anar d’Auxerre (Borgonya) a Darnius

Si feu parada al port de Lers (un dels ports de muntanya coneguts pel pas del Tour de França), hi veureu els rètols que demanen ajuda per trobar Julie Michel, que va desaparèixer en aquest port dels Pirineus de l’Arieja el juliol del 2013. El seu cotxe, un Renault 21 Nevada, va ser trobat amb les seves coses a dins el 5 d’agost del 2013 a l’aparcament del port de Lers. Ella no era enlloc. La seva mare, Betty Lefebvre, no para de buscar la seva filla. Passats els anys i havent fet rastrejos de tot tipus sense haver trobat cap rastre de la noia, creu que la hipòtesi de l’accident és menys probable que no pas la possibilitat que fos segrestada o captada.

Julie Michel, de 26 anys, va sortir de casa, a Auxerre (Borgonya), l’11 de juliol i havia escrit, en una nota que la mare va trobar a casa, una llista de pobles per on pensava passar. Més de 800 km. La noia, que comptava tornar a casa entre el 26 i el 27 de juliol, havia marcat com a punts de ruta Nevers, Clermont, Fijac, Tolosa, Vilafranca de Roergue, Castèlnòu d’Arri, Mirapeix, Illa del Riberal i Darnius. Però la seva ruta va quedar estroncada. La Julie va ser vista el vespre del 18 de juliol a Massat, un poble de la zona on se celebrava un mercat nocturn amb parades i música. I l’endemà un practicant de parapent va dir que havia xerrat una estona amb ella mentre menjava al costat del seu cotxe al port de Lers. Onze anys després no s’ha trobat cap rastre de la noia, que s’hauria desviat de la ruta que tenia fixada perquè es va comprovar que va passar dues nits a Lacanau (a prop de la costa atlàntica). La seva mare, Betty Lefebvre, no es rendeix, vol que es continuï investigant, ha anat a programes de televisió i a través de l’associació Notre Coeur Pour Julie demana testimonis que fossin al mercat nocturn de Massat la vigília de la desaparició i que aportin el seu testimoni i fotos i gravacions, si en van fer. Pensa que mai és tard i que potser algú sap alguna cosa o que en alguna de les imatges es pot veure si la Julie es relacionava amb algú. Betty Lefebvre no descarta que la Julie, que des de petita havia estat atreta per la forma de vida de les comunitats hippies i naturistes, estigui retinguda contra voluntat. A la mateixa zona on va desaparèixer la Julie, dues dones han denunciat que havien estat víctimes d’agressions o amenaces. L’una és una estilista espanyola que viu a cavall entre Espanya i l’Índia, i l’altra, una dona francesa veïna d’Alós (a uns 40 km del port de Lers) que ven bijuteria índia als mercats. A partir de la crida feta a les xarxes, una dona ha explicat a l’ARPD (Assistance et Recherche de Personnes Disparues) que el 2012 ella va anar a la zona estant de servei (no especifica quin servei fa) i es va trobar un pastor que li va advertir que no traspassés la seva porta perquè ell no podia controlar els seus impulsos sexuals. Apunta la possibilitat que la Julie s’hagués acostat al ramat del pastor, que anava cada dia a pasturar al port de Lers, i que l’home l’hagués pogut atacar. La informant exposa que el 2014 es va assabentar que el pastor havia mort la tardor del 2013 i que durant aquest temps ella no va explicar el cas per no tacar la reputació del pastor, però ara ha pensat que la informació pot ser útil. Com que el destí final de la Julie era Darnius (pels volts del pantà hi ha gent del perfil naturista i hippy), la seva mare també l’ha fet incloure als cartells de recerca de SOS Desaparecidos i ha aportat mostra d’ADN als Mossos per si la troben morta. Però la Betty manté l’esperança que sigui viva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia