Successos

grècia

Dos grans focs als afores d’Atenes obliguen a evacuar milers de persones

Centenars de bombers lluiten per intentar contenir les flames que avancen sense control, alimentades per fortes ràfegues de vent

Grècia continua aquest dilluns lluitant contra dos grans incendis forestals que van declarar-se diumenge a la regió de l’Àtica, els quals han obligat les autoritats a evacuar milers de persones i amenacen la capital, Atenes, que es troba coberta de fum. El foc que més preocupa és el que crema prop de la localitat de Varnavas, a 40 quilòmetres al nord de la capital grega i que avança sense control. Més de 500 bombers, amb el suport de 152 vehicles 29 efectius aeris, així com un gran nombre de voluntaris treballen per intentar contenir l’incendi, que es va declarar diumenge a les dues del migdia hora catalana, en un punt allunyat de la zona urbanitzada de la localitat.

Els forts vents van provocar que el foc s’estengués ràpidament i, en pocs minuts, va adquirir unes dimensions desorbitades, arribant les flames a arribar als 25 metres d’alçada. L’incendi avança aquest dilluns descontrolat i ha obligat les autoritats a evacuar de manera preventiva set localitats, entre elles Marató. Les flames ja han devorat ja algunes cases.

Els més de 30.000 habitants d’aquesta històrica ciutat, situada a uns 40 quilòmetres al nord-est d’Atenes, van rebre durant la nit ordres de marxar cap a ciutat costanera de Nea Makri. Dos hospitals a la ciutat de Penteli, un pediàtric i un altre militar, també han hagut de ser evacuats durant la matinada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.