Successos

successos

Nou incendi a l’empresa de sofre AFEPASA de Constantí

No ha calgut confinar la zona si bé els Mossos fan controls d’accés al polígon industrial

Els Bombers treballen des de les 11.19 hores d’aquest dilluns en l’extinció d’un incendi que s’ha declarat a l’empresa sofrera AFEPASA de Constantí, al Tarragonès. El foc afecta una nau industrial de 3.000 m2 que conté pols de sofre, que s’està cremant, i els equips d’extinció hi han destinat vuit dotacions. Protecció Civil ha emès un avís de prealerta del Plaseqta, si bé les lectures de sofre a l’exterior que s’han fet per possible contaminació han donat negatiu, segons han apuntat. Tot i que no ha calgut confinar ni la població ni els treballadors de les empreses properes, els Mossos d’Esquadra estan fent controls d’accés a la zona i han establert un punt de trànsit entre el carrer Àustria i el carrer Regne Unit.

La sofrera AFEPASA ja va patir un incendi a les seves instal·lacions el novembre de 2022. En aquella ocasió sí que es va haver d’activar la fase d’emergència del Plaseqta, que va obligar a confinar empreses de la zona, veïns de Reus i fins i tot a desviar un vol de l’aeroport de Reus. Alguns treballadors del voltant van assegurar que van tenir picor a la gola a causa del succés. El Govern va obrir un expedient informatiu per esclarir les causes dels fets. El desembre del 2023 es va registar un altre incendi, en aquest cas en matolls propers però que es va propagar a l’interior de l’empresa, que també va obligar a activar el Plaseqta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.