Successos

El Quadern negre

Tura Soler

135 dies desaparegut

Cap notícia sobre Joan Rosselló, el viticultor de Calonge que va marxar de casa cap a les vinyes el 30 de març i va desaparèixer sense deixar cap rastre

Un amic i company pagès, cada dia 15 de mes envia un missatge al telèfon de Joan Rosselló, però no hi ha resposta ni el missatge arriba al destinatari. Rosselló és el viticultor de Calonge que està desaparegut des del vespre del 30 de març.

Joan Rosselló, pagès, hortolà, viticultor i membre de la Fundació Remença XXI de Calonge, entitat que ha recuperat les vinyes i preserva la tradició ancestral de produir vi, va sortir caminant de casa seva, el mas Fonalleras, a Calonge, i, segons va dir a la seva companya, anava a la zona de les vinyes, on tenen un reservori de varietats de ceps amb una barraca habilitada com a petit refugi. Trenta minuts aproximadament, es triga des de la masia fins al reservori, i trenta minuts després de sortir de casa el seu telèfon es va apagar i ja no va mantenir cap més contacte ni amb la família ni amb els amics ni companys. En veure que havia passat dues nits fora i no tornava a casa, la dona i un company van anar a comprovar si era a la barraca de les vinyes. No hi era i tampoc contestava al telèfon, de manera que van optar per presentar denúncia als Mossos d’Esquadra, que van obrir una investigació i van activar el protocol de recerca. Durant tota una setmana es van fer batudes i rastrejos buscant alguna pista, començant per la zona més propera al mas d’on va sortir. Els gossos rastrejadors van marcar el rastre durant un quilòmetre, però el van perdre a la zona de mas Gil, on hi ha un encreuament de camins. La zona de rastreig es va anar ampliant i des d’un principi ja es va crear un grup de WhatsApp per posar en alerta tota la gent que es mou pel massís de les Gavarres (on hi ha coves i pous de glaç abandonats que poden resultar perillosos) per si tenien alguna informació. No es va trobar cap informació ni cap pista vàlida que pogués aportar dades sobre on pot ser el viticultor. Els Mossos van intentar aconseguir les dades de geolocalització del telèfon mòbil que portava Rosselló per poder acotar la zona on va donar senyal per darrera vegada i així poder redirigir la recerca, però tampoc van aconseguir cap pista fiable.

Joan Rosselló Ribot, de 43 anys, va fer activitats normals el dissabte 30 de març, el dia de la desaparició. Al matí va ser al mercat de Palamós, on amb la companya tenen parada de venda dels seus productes de l’horta i el vi de producció pròpia. I, a la tarda, va anar al mercat medieval de Calonge acompanyat dels dos fills que té d’una relació anterior. L’alerta per la desaparició la mantenen oberta els Mossos al seu canal d’X i també Sosdesaparecidos.

El dia que va desaparèixer duia pantalons texans, jersei gris amb taques negres i jaqueta grisa. 135 dies després es mantenen obertes totes les hipòtesis del motiu de la desaparició d’un home que tenia un litigi familiar per una herència i l’espasa de Dàmocles d’una sentència que, en cas d’impagament, en últim extrem podia dur-lo a la presó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia