Successos

grècia

Primera víctima mortal del devorador foc que amenaça Atenes

Hi ha almenys quinze ferits i milers de persones han hagut de ser evacuades per l’avenç de les flames

El foc que des de diumenge amenaça Atenes no dona treva. Centenars de bombers continuen aquest dimarts lluitant contra el ferotge incendi que continua apropant-se a la capital grega i que ja ha causat una víctima mortal. Es tracta d’una dona d’uns 60 anys, el cos de la qual va ser trobat en un edifici comercial a Patima Chalandriou, al nord d’Atenes, arrasat per les flames. Segons el diari grec Tanea, la víctima es trobava a l’interior de l’edifici, que alberga una botiga d’artesania, i no va tenir temps de sortir.

També hi ha quinze ferits i més de 50.000 persones han estat evacuades per l’amenaça de les flames. L’incendi que devora la regió d’Àtica es va desencadenar diumenge a la localitat de Varnavas, al nord d’Atenes, i s’ha estès ràpidament devorant tot el que troba al seu pas, també diversos habitatges. El servei de vigilància de la Unió Europea ha elevat a més de 10.000 les hectàrees calcinades.

Més de 700 bombers, amb 200 camions, disset avions i 15 helicòpters cisterna operen en una àmplia àrea al nord i l’est de la capital per intentar aturar el devastador foc que continua avança en diversos fronts. Tot i això, aquesta matinada la intensitat del foc ha anat baixant a causa dels esforços dels bombers i un vent més calmat, per la qual cosa s’espera aquest dimarts amb més optimista, tot que fins dijous les condicions meteorològiques no millorant suficientment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia