Successos

Successos

Desarticulada una xarxa que introduïa cocaïna en caixes de pinya

Agents de la Policia Nacional han desarticulat una organització criminal dedicada a la introducció de cocaïna a Espanya oculta entre caixes de pinyes, en una operació conjunta amb la Policia Judiciària de Portugal en què han estat detingudes tres persones. Segons la informació facilitada pel Ministerio del Interior, la droga era introduïda en contenidors comercials procedents de Sud-amèrica a través de ports portuguesos i posteriorment es distribuïa per carretera fins a diferents punts de la geografia espanyola.

La investigació va començar al mes de maig quan els agents van detectar l’arribada al port portuguès de Setúbal d’un contenidor procedent de Costa Rica amb fruita importada per una empresa amb seu a Barcelona, que podria amagar un carregament de cocaïna entre la mercaderia legal.

Es va posar en marxa un dispositiu conjunt entre les autoritats portugueses i espanyoles per controlar l’arribada del contenidor així com el seu trasllat per carretera fins a un punt de la Zona Franca de Barcelona . No s’ha concretat en quina data.

Un cop allà, van observar dues persones que, a més de realitzar tasques de contravigilància, es van aproximar fins al moll de càrrega quan va començar la descàrrega de la mercaderia legal.

Els investigadors van localitzar a l’interior del contenidor 589 paquets rectangulars de cocaïna (211 quilos) que viatjaven ocults en un fals terra de les caixes amb pinyes ubicades a diversos dels palès i van detenir les dues persones implicades.

Posteriorment, van identificar i arrestar un nou membre de l’organització que, presumptament, era el destinatari final de la mercaderia



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.