Successos

El quadern negre

Tura Soler

Susqueda: parada vetada

Avui fa set anys les víctimes del crim de Susqueda van pernoctar al pàrquing de terra davant del bar La Parada, cosa que ara seria impossible perquè l’accés queda tancat a la nit

La nit del 23 d’agost del 2017, vigília de Sant Bartomeu, Marc Hernández i Paula Mas van passar la nit dins del seu cotxe, un Opel Zafira, a l’aparcament de terra del davant del bar La Parada del Pasteral abans de pujar cap al pantà de Susqueda on al matí algú els va matar a trets. Avui, set anys després, l’escenari ha canviat i ara no és possible aparcar sota els arbres i vora el riu al pàrquing de La Parada perquè fora d’hores d’obertura del bar s’hi instal·la una tanca perquè cap vehicle hi pugui estacionar. Durant el dia, uns rètols també adverteixen que l’aparcament és d’ús exclusiu per als clients del bar, i quan el local abaixa la persiana posen la tanca per evitar l’accés al pàrquing. Aquesta és una mesura que han aplicat els actuals responsables del local. Una mesura que evita que noctàmbuls hi vagin a fer trobades i que hi deixin brutícia i deixalles. També es veta que caravanes o viatgers amb vehicles adaptats per dormir, com tenien Marc i Paula, hi puguin fer nit.

La nit del 23 al 24 d’agost del 2017 les càmeres van captar el Zafira de les víctimes quan entrava al pàrquing –a la 1.32 h del 24 d’agost del 2017– i des d’allà la Paula va enviar la ubicació a un amic per dir-li on era i que ja es veurien el cap de setmana. Cap altre vehicle es fica al punt de parada del Zafira fins a les 7.08 h, quan un vehicle gran, fosc, que ve de la carretera C-63 entra al pàrquing i s’hi queda. I a les 8.04 h es fica al pàrquing un cotxe que passa pel pont provinent de la Cellera, el mateix camí que havia fet el Zafira. Aquests dos vehicles que comparteixen espai d’aturada amb el de les víctimes estan a l’aparcament fins a les 8.47 h, quan surten un darrere l’altre i van en direcció a la carretera principal. És a dir, un dels cotxes ha coincidit una hora i tres quarts i l’altre tres quarts al mateix lloc on eren Marc i Paula. No consta que els ocupants d’aquests dos vehicles que van compartir espai amb el de Marc i Paula hagin estat identificats ni interrogats com a testimonis per si van veure o interactuar amb la parella, que va estar al pàrquing fins a les 9.35 h, quan la càmera capta el Zafira sortir i anar cap a la Cellera. L’estona d’aturada dels dos altres vehicles, entre les 7.08 h i les 8.47 h, estava fora de l’horari d’obertura de La Parada, que en aquella època obria a les 9 h, segons Simona Benkova, que llavors regentava el bar La Parada. Simona, que ja fa temps va traspassar el local, va assegurar que el dia del crim Marc i Paula havien entrat al bar, havien comprat un refresc i havien demanat quin era el camí per pujar al pantà. Un testimoni que la investigació no va tenir en compte perquè les càmeres no van captar la parella entrant al local i els situava al Pasteral a l’hora del dinar, quan ja s’havia perpetrat el crim. Els trets van ressonar al pantà entre les 11.20 h i les 11.26 h.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia