Successos

Alemanya

La policia continua buscant l’autor de l’atac amb ganivet que ha deixat tres morts a l’oest d’Alemanya

També hi ha vuit ferits, cinc d’ells greus

Un home va agredir divendres diverses persones a l’atzar durant un festival a l’aire lliure a Solingen per celebrar els 650 anys de la ciutat i va fugir

L’apunyalament s’investiga com a terrorisme

La policia alemanya continua aquest dissabte buscant a l’autor de l’apunyalament múltiple que va deixar tres morts i vuit ferits, cinc d’ells greus, divendres al vespre a la ciutat de Solingen, a l’estat de Rin del Nord-Westfàlia, a l’oest del país, informa la premsa local.

Els investigadors treballen amb la hipòtesi que seria un home sol, del qual, de moment, no se sap gairebé res. “Crec que aquest és el nostre gran problema. Encara no tenim massa informació sobre l’autor”, ha explicat Alexander Kresta, portaveu de la policia de Wuppertal, en declaracions a la premsa local. Tampoc es té, de moment, informació sobre les motivacions que el van dur a cometre el tràgic succés, que la policia investiga com un atac terrorista.

El tràgic succés va passar cap a 3/4 del vespre a la plaça Fronhof, en el centre històric de Solingen, quan un home va agredir amb una arma blanca de manera indiscriminada els assistents a un festival a l’aire lliure que s’hi celebrava per celebrar els 650 anys de la fundació de la ciutat. L’atacant va apunyalar molt específicament al coll de les víctimes. L’atacant, segons diversos testimonis recollits per la premsa local, l’atacant va fugir pel carrer principal de Solingen aprofitant el pànic i el caos generat.

La policia ha desplegat un gran operatiu amb nombrosos agents armats, més de quaranta vehicles especials i el suport d’helicòpters per detenir l’agressor. La cerca s’estén més enllà de la ciutat i s’han instal·lat diversos controls a les carreteres.

El festival s’ha suspès, diversos carrers han estat acordonats i les autoritats han demanat als assistents que marxessin del centre, i als veïns que no surtin de casa. L’alcalde de Solingen, Tim-Oliver Kurzbach, ha assegurat en un missatge a la xarxa social Facebook que la ciutat es troba en estat de “xoc, horroritzada i amb una gran tristesa”. “Tots volíem celebrar junts l’aniversari de la nostra ciutat i ara tenim morts i ferits que lamentar”, diu a la nota. El primer ministre del Rin del Nord-Westfàlia, Hendrik Wüst, s’ha desplaçat fins a Solingen i ha expressat tot el suport a les víctimes i als serveis d’emergència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.