Successos

estat francès

Un policia local ferit en un atac contra una sinagoga prop de Montpeller

Els assaltants han incendiat dos vehicles, un d’ells amb una bombona de gas, prop de l’edifici a la Mota Granda

Dos cotxes han estat incendiats aquest dissabte prop de la ciutat occitana de Montpeller causant una explosió en la qual ha resultat ferit un policia local, segons informa la premsa local. L’agent ha estat traslladat a l’hospital. Les primeres informacions apunten que no pateix lesions greus.

El ministre francès de l’Interior, Gérald Darmanin, ha qualificat l’incident registrat prop de la sinagoga Beth Yaacov, de la ciutat de Mota Granda, com un “acte òbviament criminal”, en un missatge a la xarxa social X i recollit pels mitjans locals, en el qual assegura que “s’estan desplegant tots els mitjans per trobar l’autor” dels fets.

Les flames del foc han arribat fins a les portes de la sinagoga, que estava buida quan s’han produït els fets, poc abans de 2/4 de nou del matí, segons informa la ràdio pública, que precisa que el foc havia començat en quatre punts diferents. L’atac ha tingut lloc el dia de la setmana de més assistència a la sinagoga.

El delegat del govern francès al departament de l’Erau ha anunciat que ha ordenat a la policia “reforçar la seguretat dels interessos jueus” al departament.

En una compareixença pública el 9 d’agost passat, el ministre Darmanin va dir en una compareixença pública que el govern havia comptabilitzat 887 actes antisemites a l’Estat francès en el primer semestre de 2024, gairebé tres vegades més que en el mateix període que l’any anterior.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia