Successos

Europa

La policia deté un noi de 15 anys en relació amb l’atac que ha deixat tres morts a l’oest d’Alemanya

Els agents investiguen la relació del jove arrestat i l’autor de l’apunyalament, que continua en parador desconegut

Un adolescent de 15 anys ha estat detingut aquest dissabte en relació amb l’apunyalament múltiple d’aquest divendres a la nit a la ciutat de Solingen, a l’oest d’Alemanya, que va deixar tres morts i vuit ferits, cinc dels quals en estat greu, informa la premsa local. “Aquest matí ha estat detingut un individu de 15 anys”, ha anunciat el portaveu de la policia, Thorsten Fleiss. Ha explicat que l’adolescent és sospitós de tenir coneixement previ del succés i no haver fet res per impedir-ho. Segons els investigadors, el jove no és l’atacant, el qual creuen que va actuar en solitari i que encara no ha estat detingut.

L’arrest, segons informa Efe, s’ha produït aquest dissabte cap a les dues de la tarda al domicili familiar del jove, el qual ha estat identificat a partir del testimoni de dues persones que van sentir una conversa sospitosa abans del succés i que, després de l’atac, es van posar en contacte amb la policia.

Per la seva banda, el fiscal responsable de la lluita antiterrorista a l’estat de Rin del Nord-Westfàlia, Markus Caspers, no ha volgut donar una descripció del presumpte autor de l’atac, a causa dels testimonis contradictoris que s’han recollit i de la poca claredat que s’ha aconseguit fins ara en el cas.

“Res seria més nociu que donar una descripció, fer una crida a la població a cooperar amb l’operació de recerca i descobrir en el curs de la investigació que la persona té un aspecte completament diferent”, ha afirmat en declaracions recollides per Efe.

Caspers ha indicat que, com ja havia avançat la policia durant el dia, no es pot excloure la sospita que l’atac, que es va produir durant un festival a l’aire lliure en el marc de la celebració dels 650 anys de la fundació de Solingen, sigui un acte terrorista.

“No hi ha cap altre motiu aparent. Les víctimes eren desconegudes, sense cap relació. Per això pensem que és possible que es tracti d’un acte terrorista”, ha afirmat el fiscal.

El director de l’operatiu policial va avalar aquesta hipòtesi en confirmar, davant les preguntes de la premsa, que d’acord amb les imatges de l’incident les ganivetades anaven dirigides de “forma molt precisa” al coll de les víctimes. Els responsables policials també han fet públiques les edats de les víctimes mortals. Es tractaria de dos homes de 56 i 67 anys i una dona de 56. Pel que fa a la situació dels vuit ferits, quatre es troben en estat crític, dos en estat greu i dos presenten ferides lleus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.