Successos

alemanya

El presumpte autor de l’atac amb ganivet a l’oest d’Alemanya s’entrega a la policia

Té 26 anys, és d’origen sirià i no estava classificat com a radicalitzat

L’autor de l’apunyalament múltiple que divendres va deixar tres morts i vuit ferits a l’oest d’Alemanya i ha reivindicat Estat Islàmic (EI) ja es troba sota custòdia policial. Així ho ha confirmat la policia en un breu comunicat aquest diumenge al matí i recollit per Efe. La nota detalla que el detingut és un home de 26 anys que es va entregar a una patrulla de la policia i va afirmar ser el responsable de l’atac amb ganivet durant un festival a l’aire lliure a la localitat de Solingen, divendres al vespre, per commemorar els 650 anys de la fundació de la ciutat.

L’home s’hauria entregat dissabte cap a les onze de la nit, amb la roba encara tacada de sang. Segons el diari alemany Der Spiegel el detingut de 26 anys, és de nacionalitat siriana i va arribar a Alemanya el desembre de 2022. Segons el mateix mitjà hauria d’haver estat deportat d’Alemanya l’any passat després que la seva sol·licitud d’asil hagués estat rebutjada.

Hi ha dues persones detingudes més de l’entorn de l’agressor, una d’elles és un adolescent de quinze anys, que va ser arrestat dissabte al migdia al domicili familiar. L’altre detenció es va produir a última de la tarda durant un escorcoll en un centre d’acollida de refugiats a Solingen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.