Successos

SUCCESSOS

Desmantellada una plantació interior de marihuana en una finca de les Garrigues

Els Mossos d’Esquadra van desmantellar ahir dilluns una plantació de marihuana en una finca del municipi garriguenc de l’Espluga Calba i van detenir un home, de 27 anys, que vigilava i tenia cura de les plantes. La policia va començar la investigació arran d’unes informacions que apuntaven en aquesta línia i, després de vigilar l’entorn de la finca i constatar l’elevat consum elèctric que aquesta tenia, els agents van entrar a l’explotació on hi van troba una complexa plantació interior amb 846 plantes. La policia acusa el vigilant com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública i pertinença a grup criminal i no descarta noves detencions.

La investigació va començar quan a principis d’any es va llogar una finca en aquest municipi i, poc després de fer-hi unes obres, els veïns van començar a patir diversos de talls de llum i baixades de tensió. Davant les sospites que podria haver-hi una plantació de marihuana, els mossos van vigilar discretament la finca, en la qual hi havia una masia i un magatzem, la qual s’ubicava en un indret aïllat i elevat. Els agents van observar que al lloc s’hi havien instal·lat càmeres de vigilància i també van veure diversos cables de llum i aigua que entraven per la paret, així com sortides de ventilació.

A més, van constatar amb el proveïdor d’electricitat que, tot i tenir contracte en vigor, el consum que es produïa era molt més elevat que el recollit pel comptador. Per tot plegat i després de rebre l’autorització judicial, aquest dilluns a primera hora la policia va muntar un dispositiu per entrar a la finca i hi van trobar la plantació. Segons la policia, la instal·lació de llums led trobada a les instal·lacions té un cost superior als 30.000 euros i el valor total de la infraestructura se situa al voltant dels 80.000 euros. En quant al valor de la droga localitzada, la policia creu que es tracta d’una de les quatres collites anuals que podien aconseguir, amb un valor al mercat d’uns 150.000 euros. El detingut passarà avui a disposició judicial davant el jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Lleida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia