Successos

El quadern negre

Tura Soler

65 dies evadits

Els autors de la matança de la vigília de Sant Joan al barri de la Font de la Pólvora i el seus familiars continuen fugits i no s’ha fet cap detenció pel crim

La revetlla de Sant Joan després d’un conflicte entre adolescents que podia semblar una fotesa però va pujar de to va acabar en un tiroteig amb dues persones mortes i dues de ferides greus al barri de la Font de la Pólvora de Girona. Han passat 65 dies i el principal sospitós, Guillermo Campos Heredia, l’home que esgrimia un kalàixnikov; el seu cunyat, que va disparar amb una altra arma, i un llarg seguici de familiars continuen evadits de la justícia i desapareguts per a la policia, que no ha practicat cap detenció relacionada amb els assassinats.

Campos Heredia i tot el seu clan van fugir per no caure a mans de la policia però també per no caure a mans del clan de les víctimes, el ofesos, i per complir també el manament del desterrament que fixa la llei gitana. Després del crim els familiars de les víctimes, Juan i Yolanda, un home i una dona del clan Heredia, van protagonitzar diversos actes de revenja també legitimats per la llei gitana, l’ull per ull, contra les propietats dels evadits. Els familiars de les víctimes, que comparteixen el cognom Heredia amb els del sospitós, van saquejar i destrossar l’habitatge del barri de Vila-roja de Girona on residia Campos i una altra casa al mateix barri relacionada amb la família i també una masia a la Selva. I després es van traslladar a Figueres, on van destrossar diversos habitatges davant de la mirada dels Mossos, que van optar per no intervenir-hi per evitar un enfrontament cruent. Van cremar tots els vehicles relacionats amb Guillermo Campos que van trobar al barri i també un BMW que anava a nom seu que va aparèixer calcinat en un aparcament al carrer Mestral de Mont-ras.

Després de totes aquestes accions, el 26 de juliol, mig centenar de persones entre familiars i amics es va manifestar pels carrers de Girona per reclamar justícia i queixar-se de la poca perícia dels Mossos per no haver trobat els sospitosos i no haver-los posat a disposició de la justícia. Els manifestants, visiblement enfadats, van fer una aturada a la comissaria dels Mossos de Vista Alegre i van arribar fins a l’ajuntament, on exigien que baixés l’alcalde, Lluc Salellas, que va acabar rebent uns representants, entre els quals una noia ferida en el tiroteig que ja havia estat donada d’alta. Els manifestants duien pancartes amb les fotos dels evadits i a sobre, el rètol “assassins”.

A partir d’aquest dia, nou homes del clan Heredia, el dels manifestants, van anar passant per comissaria per entregar-se com a autors dels danys i destrosses a les propietats del clan rival i pels aldarulls protagonitzats la nit del crim quan van entrar esvalotant i atacant els Mossos a urgències de l’hospital. Tots van quedar en llibertat després de declarar al jutjat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia