Successos

societat

Reprenen la recerca de la noia desapareguda al Nepal

Els equips de rescat del Nepal han reprès aquest dimecres, amb l’ajuda de bussos, la recerca de la turista catalana desapareguda des de diumenge passat, i que viatjava juntament amb la seva parella, el cadàver del qual va ser recuperat ahir en un riu.

“La policia i els bussos estan buscant al riu”, ha afirmat a l’agència Efe el portaveu de la municipalitat rural d’Annapurna, Bharat Man Gurung.

Les autoritats nepaleses van localitzar ahir el cos de l’excursionista català en una zona de difícil accés a la vora del riu Bhurungdi, on ara busquen la seva dona.

Tots dos podrien haver patit un accident mentre es feien una foto al costat d’una cascada, segons han informat a Efe les autoritats, ja que els equips de rescat han trobat els seus efectes personals a prop de la mateixa.

Els dos catalans estaven fent senderisme al Circuit Annapurna, una de les principals rutes de senderisme al Nepal, que travessa profunds congostos, alts passos de muntanya, pobles i totes les muntanyes principals del massís d’Annapurna.

No obstant, el portaveu va assegurar que aquesta ruta és especialment perillosa en actual temporada del monsó, a causa de les fortes pluges que fuetegen la regió entre juny i setembre.

Una família catalana va denunciar aquest dimarts que no havia aconseguit contactar des de diumenge passat amb un jove de 36 anys i la seva parella, de 31, residents a Berga i Sant Feliu Sasserra que es trobaven fent una ruta de senderisme a la ciutat de Pokhara (Nepal).

Tots dos havien registrat el seu nom al lloc de control del Projecte de l’Àrea de Conservació d’Annapurna a les 10.51 hora local de diumenge (05.06 GMT) i les seves bosses van ser trobades aquest dimarts a unes tres hores a peu del lloc de control.

Segons el portaveu la Policia està iniciant els preparatius per enviar el cadàver del noi a Pokhara, la segona ciutat més poblada del Nepal amb més de mig milió d’habitants i porta d’entrada habitual de les expedicions als pics de l’Himalaia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia