Successos

El quadern negre

Tura Soler

Desapareguda a Manresa

Busquen una dona veïna de Súria que només parla àrab que està en parador desconegut des de dilluns al vespre, quan va sortir de casa de la seva cunyada a Manresa

Kaoutar Elfalak, de 23 anys, resident a Súria, s’afegeix a la llista de persones desaparegudes. La dona, prima, d’ulls negres, amb mocador al cap i que només parla àrab, va ser vista per darrer cop dilluns, quan les càmeres la van captar quan sortia de casa de la seva cunyada a Manresa.

El seu home, Mounir Soukrates, que ha denunciat la desaparició als Mossos, assegura que només li venen temors dolents del que li pot haver passat perquè, diu, fa sis anys que viuen junts i Kaoutar mai havia marxat pel seu compte i encara menys desconnectat el mòbil. I ara el mòbil de Kaoutar no respon ni agafa els missatges. El darrer que es veu que va mirar va ser un que li va enviar un oncle dimarts.

Segons explica Soukrates, tot i que ells viuen a Súria, on ell treballa en una fruiteria, aquest estiu havien anat a passar uns dies a Manresa, a casa de la seva germana, perquè ella no estigués sola, ja que els pares havien anat a passar les vacances al Marroc. Unes vacances que ara han estroncat, ja que han agafat un bitllet de tornada per participar en la recerca de Kaoutar.

Dilluns a la tarda, segons el relat de Soukrates, mentre ell era a la feina, Kaoutar va demanar a la seva cunyada si podien sortir a fer un volt. La cunyada li va dir que sí, però que s’esperés que ella tornés del gimnàs i llavors sortirien juntes. Però Kaoutar va sortir de la casa uns deu minuts després que ho fes la seva cunyada, tal com van captar les càmeres del bloc de pisos. Les imatges mostren la noia que camina tot mirant el mòbil i que du la bossa penjada, i des de llavors ja no se n’han tingut més notícies. El seu home assegura que només es va endur el NIE i la targeta sanitària i 20 euros que tenia a la bossa, però que no va agafar 5.000 euros que encara són a la tauleta. Es mostra molt preocupat, diu, perquè Kaoutar, tot i que anava a vegades –sempre amb ell– a comprar en algun supermercat de Manresa, no coneix bé la ciutat i només parla àrab, de manera que podria tenir dificultats per trobar ajuda en cas que s’hagués perdut o s’hagués desorientat. Soukrates ha preguntat a totes les amigues de Kaoutar per si l’havien vist o en sabien alguna cosa, però s’ha trobat que la majoria també són al Marroc per les vacances. El marit de la noia desapareguda agraeix molt les mostres de suport i l’ajuda de gent que s’ha posat a buscar la noia. I també els que han trucat per dir que els semblava que l’havien vist, tot i que en cap cas ha resultat ser ella. Hi va haver un avís des d’una botiga, però es va descartar que la noia que havien vist fos Kaoutar perquè havia pagat amb una targeta negra. I ella no porta cap targeta negra.

Quan fa sis dies de la desaparició, Soukrates reclama que la policia intenti trobar el seu rastre a través del mòbil. Ell no es creu que hagi marxat per voluntat pròpia, una hipòtesi que els Mossos no descarten. “Mai faria una cosa així; la conec de tota la vida, era la meva veïna al poble del Marroc on vivíem”, explica Soukrates, que demana que qualsevol persona que tingui una pista l’avisi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia