Successos

SUCCESSOS

Llibertat vigilada per al jove que va atropellar un infant a Avià que està crític

El Jutjat de Menors 4 de Barcelona ha decretat llibertat vigilada per al jove de 17 anys detingut al Berguedà per l’atropellament d’un nen a Avià. El noi conduïa el vehicle que va envestir la criatura, de 7 anys, i va fugir del lloc dels fets. La víctima es troba hospitalitzada en estat crític. La magistrada ha rebut aquest diumenge el detingut pels Mossos d’Esquadra i ha acordat posar-lo en llibertat però amb intervenció terapèutica d’un psicòleg, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

L’avís de l’accident es va rebre a les 22.48 hores a l’avinguda Pau Casals. El cotxe infractor va envestir el nen -que va patir una ferida molt greu al cap- i va fugir del lloc dels fets. Gràcies a un testimoni, que va memoritzar la matrícula del vehicle, els Mossos van poder localitzar-lo a la zona de Cal Rosal, a Berga, a uns 5 quilòmetres. Els agents van arrestar el conductor, el jove de 17 anys, pels delictes de lesions per imprudència greu, conducció temerària i sense carnet. Ara busquen dos joves més del grup d’amics que també anirien al vehicle.

Tres ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) es van desplaçar al lloc de l’accident i van evacuar el nen a l’Hospital de la Vall d’Hebron, on va ingressar a l’UCI pediàtrica. En declaracions a l’ACN, l’alcaldessa del municipi, Patrocini Canal, ha comentat que l’accident es va produir a en una zona limitada a 30 km/h. “Un cotxe va passar a gran velocitat i va atropellar el nen, que va rebre un fort impacte al cap i politraumatismes. El vehicle no es va aturar i va fugir del lloc”, ha afirmat l’alcaldessa d’Avià, que ha assenyalat que el menor afectat és d’una família de la població, de només 2.250 habitants. “Tothom estava a la plaça i ho va veure. Un dels testimonis va agafar el cotxe i va començar a perseguir l’infractor i així va poder facilitar la matrícula a la policia”, ha explicat Canal. “No sabem encara si al vehicle infractor hi havia un o dos ocupants. Potser en la fugida, el copilot va baixar del cotxe i es va escapar. Això encara no està clar”, ha matisat l’alcaldessa d’Avià.

Posteriorment, la inspectora de la Divisió d’Investigació Viària dels Mossos Elena Martínez ha explicat a Rac 1 que no es descarten altres detencions o persones que puguin estar investigades per aquest accident. Segons ha dit, tot apunta que un menor hauria agafat el cotxe d’un familiar i hauria conduit uns metres passant per la població d’Avià. A dintre del cotxe hi aniria un grup d’amics i els Mossos busquen dues persones més.

Inicialment, l’Ajuntament d’Avià va decidir cancel·lar els concerts programats a la plaça Padró i a la pista poliesportiva i, posteriorment, va decidir suspendre tots els actes de la Festa Major 2024, que s’allargava aquest diumenge 1 de setembre i demà dilluns 2. “No estem per festes ni concerts”, ha reconegut Canal, que ha volgut lamentar profundament els fets i ha traslladat el seu suport a la família del menor ferit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia