Successos

Successos

Detingudes 32 persones, 23 de les quals reincidents, en els últims 15 dies d’agost a Lleida

L’alcalde de Lleida, Félix Larrosa, crida a la “complicitat” dels poders públics per afrontar la problemàtica

El 26 de setembre s’obre un nou centre operatiu de la Guàrdia Urbana al centre històric

La Guàrdia Urbana de Lleida ha detingut en els últims quinze dies d’agost fins a 32 persones, 23 de les quals són reincidents. En un dels casos, ha estat arrestat fins a 43 vegades. Davant d’aquestes dades, l’alcalde Fèlix Larrosa ha apuntat que estan “farts” de la problemàtica de la reincidència. També ha reiterat la seva preocupació per la irrupció d’armes blanques en baralles tant a la ciutat com al país. Les detencions s’han efectuat per delictes d’homicidi dolós en grau de temptativa, lesions, contra el patrimoni, contra la salut pública, atemptat contra agent de l’autoritat, entre altres.

“Nosaltres ja fem la nostra feina. Això és el que vull traslladar. La presència i eficàcia policial hi és”, ha dit Larrosa després d’assistir a la reunió periòdica amb els comandaments policials i abans de demanar “la complicitat” dels poders públics” perquè l’eficàcia policial s’acompanyi de “mesures més decidides per part de l’entorn legislatiu”. En aquest sentit, ha explicat segons l’ACN que aquest mateix dimarts enviarà una carta al fiscal en cap de l’Audiència de Lleida per estudiar la situació. Un anàlisi que vol compartir també amb la resta d’alcaldes del país. A més, després de la trobada, des del consistori i els cossos de seguretat han tornat a a mostrar la seva preocupació per l’ús d’armes blanques en conflictes que han tingut lloc a la ciutat. Per exemple, s’ha arrestat en els últims dies un home de 42 anys per presumptament intentar matar la parella de la seva filla amb un ganivet.

D’altra banda, la Guàrdia Urbana ha detingut aquesta matinada un home com a suposat autor d’un incendi que ha cremat cinc contenidors i ha afectat dos vehicles al barri de la Mariola. “És molt difícil actuar preventivament, ja que no podem posar un agent a cada cantonada” ha apuntat el batlle que també ha demanat la implicació dels “operadors de la societat com els locals d’oci perquè siguin agents que actuïn a favor de la seguretat”.

Larrosa ha posat sobre la taula dues propostes de la Paeria per millorar la seguretat i el civisme. Així, el 26 de setembre entrarà en funcionament el Centre Operatiu de la Guàrdia Urbana al Centre Històric. A més, s’avançarà en la professionalització dels agents cívics a la ciutat i en paral·lel continua el procés per incorporar nous agents a la Guàrdia Urbana. Un total de 237 persones han estat admeses per optar a les 19 noves places. Les proves es faran durant l’octubre. Amb les noves incorporacions es vol arribar als 250 efectius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.