Successos

itàlia

Una forta tempesta sobre Roma causa danys a l’Arc de Constantí i obliga a tancar el metro

Un llamp va causar danys al popular monument

Una potent trompa d’aigua va caure dimarts sobre Roma, causant danys materials a tota la capital italiana. Entre les zones més afectades el centre històric de la ciutat. També la plaça Sant Pere del Vaticà va veure’s afectada per la forta tempesta, informa el diari local La Repubblica. En una hora van caure més de 80 mm de pluja per metre quadrat, la mateixa quantitat que en un mes de tardor, a més d’unes ràfegues de vent de 90 quilòmetres per hora, segons l’Ajuntament de Roma.

“El succés que ha colpejat Roma no té precedents, perquè ha estat molt potent i s’ha concentrat en molt poc temps i en algunes zones de la ciutat, començant pel centre històric”, va assenyalar l’alcalde de la ciutat, Roberto Gualtieri, en declaracions recollides per Efe, després de la reunió convocada dimarts al vespre amb els responsables de la policia local i Protecció Civil, entre altres. Gualtieri va explicar que la tempesta, que va causar caigudes d’arbres i inundacions, va obligar a “fer més de 400 intervencions”.

Durant la tempesta va resultar danyat l’Arc de Constantí, al costat del Coliseu. Un llamp va provocar el despreniment d’alguns fragments del popular monument triomfal erigit l’any 315 per commemorar la seva victòria.

Els tècnics del Parc Arqueològic del Coliseu avaluaran aquest dimecres els danys, després que passada la sacsejada del llamp s’hagués desplegat de manera immediata una operació per recuperar els fragments caiguts i protegir-los.

El metro de la capital també es va veure afectat per la tempesta i va obligar a tancar diverses estacions, que a causa dels estralls causats aquest dimecres al matí continuaven sense funcionar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.