Successos

El quadern negre

Tura Soler

El rastre de Kaoutar

Kaoutar Elfalak, la noia que només sap àrab desapareguda a Manresa fa 10 dies, va arribar en tren a Barcelona i una càmera la va captar a la plaça d’Espanya de la capital

Kaoutar Elfalak, la noia de 23 anys, resident a Súria, desapareguda des del 26 d’agost a Manresa, va agafar un tren i va anar fins a Barcelona. Segons ha explicat el seu home, Mounir Soukrates, els Mossos li han ensenyat unes imatges de la noia captades per càmeres de seguretat quan era a la plaça Espanya de Barcelona el mateix dilluns de la seva desaparició. Mounir l’ha reconegut amb tota seguretat i lamenta que no haguessin sabut des del principi que era a Barcelona, ja que tothom centrava les seves recerques a Manresa. Tot i que van anar a preguntar a l’estació de Manresa ensenyant la foto, el treballador que hi van trobar no va identificar Kaoutar perquè ell no hi era en el moment que va pujar al tren, hi havia una companya que sí que va identificar la noia de les fotografies. Ara amb les imatges, Mounir està segur que Kaoutar va arribar a Barcelona, ciutat on la noia no havia estat mai abans. Kaoutar, que només parla àrab, portava nomes 20 euros (tot i que en tenia 5.000 a la tauleta), el NIE, la targeta sanitària i possiblement el passaport. Kaoutar va sortir de casa de la seva cunyada a Manresa la tarda del dia 26. Les càmeres del bloc de pisos la van captar quan sortia caminant mirant el mòbil, però des de llavors ella no ha contestat el mòbil i el telèfon, segons el seu home, s’ha engegat i apagat immediatament tres cops. Soukrates creu que Kaoutar no sap el PIN i el PUK de l’aparell per poder-lo posar en marxa en el supòsit que se li hagi apagat perquè ha acabat la bateria. Soukrates demana màxima difusió de la foto de la dona i la col·laboració de qualsevol persona que l’hagi pogut veure. No entén que hagi marxat voluntàriament perquè, assegura, a casa no tenien problemes però admet que ara la mare de la noia li ha explicat que ella deia que no estava bé. Tem que pugui estar desorientada i el perill que pot suposar per a ella si s’ha perdut en una ciutat com Barcelona, on ell compta anar avui durant tot el dia per buscar-la.

Segons explica Soukrates, tot i que ells viuen a Súria, on ell treballa en una fruiteria, aquest estiu havien anat a passar uns dies a Manresa, a casa de la seva germana, perquè ella no estigués sola, ja que els pares havien anat a passar les vacances al Marroc. Unes vacances que van estroncar, ja que han agafat un bitllet de tornada per participar en la recerca de Kaoutar.

Extorsió

Mounir Soukrates relata que després que es fes difusió de la desaparició de Kaoutar va rebre una trucada, des d’un número de Mèxic, on una veu li comunicava que la tenien segrestada i li exigien en primera instància 8.000 euros, que després van rebaixar a 800. Quan Soukrates els va exigir que ho demostressin, li van dir que primer volien els diners i després ja li farien arribar un vídeo amb la prova que tenien la dona. Soukrates va tenir clar que es tractava d’una estafa i no va entrar en el joc dels extorquidors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia