Successos

Estat Francès

El “depredador sexual” de Mazan també va fer fotos íntimes de la filla i la jove

Caroline Darian creu que el seu pare també la va poder drogar per prendre unes imatges on apareix nua

La família sospita que els nets podrien haver patit abusos de l’avis

L’escabrós cas de les violacions de Mazan (Provença) s’embolica encara més i podria afectar la filla, una jove i els nets de Gisèle Pélicot, la dona que durant gairebé una dècada va ser drogada pel seu marit i violada per desenes d’homes.

Caroline Darian, la filla del principal acusat, Dominique Pélicot, ha declarat aquest divendres al Tribunal Criminal de Valclusa, que té “la íntima convicció” que el seu pare també la va drogar, com a la seva mare, per fer-li fotos nua sense el seu consentiment. “L’home que era el meu pare, en qui jo tenia total confiança, que creia íntegre, que respectava la seva filla, que estava orgullós d’ella, que sempre l’havia animat, vaig descobrir que en realitat m’havia fotografiat sense que jo ho sabés, nua”, ha relatat durant el seu testimoni al tribunal d’Avinyó.

Darian ha explicat que la seva vida va “capgirar” el 2 de novembre 2020 quan la seva mare la va trucar per explicar-li que acabava de saber que el seu pare l’havia drogat perquè la violessin altres homes mentre estava inconscient, més de setanta durant nou anys. L’endemà, ella i els seus dos germans es van reunir amb la policia, que li van ensenyar dues fotos d’una dona nua, aparentment dormida, a qui nova reconèixer d’entrada. Va ser aleshores quan un dels investigadors li va fer notar que era ella, per una taca que té a la galta. “Com et pots reconstruir de les centres, quan el teu pare és sens dubte un dels pitjors depredadors sexuals dels darrers anys”, s’ha preguntat Darian.

També han declarat avui les dues joves del matrimoni, que està en procés de divorci. Els investigadors van descobrir que Dominique Pélicot també guardava fotos d’una d’elles, Céline, capturades sense el seu consentiment al lavabo de la seva casa. La dona ha expressat el seu neguit pel recorregut que poden tenir aquestes imatges. Però encara li preocupa més la possibilitat que el seu sogre abusés dels seus fills, un nen i dues nenes, que es van quedar moltes vegades amb ell a soles, o que fossin testimonis dels seus crims.

En aquest sentit, ha explicat que des del 2020 van fer moltes preguntes als nens, i que una vegada van recordar que havien trobat l’àvia dormida profundament dormida a les onze del matí, i que no es va llevar fins a les cinc de la tarda. “És evident, que sabent el que sabem avui, ens plantegem preguntes. Els nostres fills podrien haver presenciat coses, sentir coses, estar presents”, ha assenyalat.

L’altra jove dels Pélicot, Aurore, ha admès que sent “culpable” perquè no va alertar la família que una vegada va escoltar com el seu sogre proposada a un dels seus nebots “jugar als metges”. La dona ha justificat que en aquella època no se li acudís avisar els seus cunyats perquè estava “lluitant amb la meva pròpia història” com a víctima d’abusos per part del seu avi. Aurore ha explicat que “com a persona maltractada, tendia a dubtar de la veracitat del que escoltava” perquè veia “el mal a tot arreu”. És per això que se li feia difícil llançar una acusació com aquesta sense prou proves.

El cas es va destapar al setembre de 2020 quan Dominique Pélico va ser detingut per filmar sota la faldilla de diverses dones en un supermercat de Carpentras, a prop de Mazan, on vivia el matrimoni. Quan els investigadors van registrar el seu material informàtic hi van trobar milers de fotografies i vídeos on la seva dona, aparentment inconscient, era violada per altres homes. Entre 2011 i 2020 la víctima va patir abusos per part d’almenys 72 homes, segons la investigació. Però només cinquanta han pogut ser identificats i portats a judici sota l’acusació de violació agreujada, penada amb fins a vint anys de presó.

El judici, que Gisèle Pélicot va voler que fos públic, ha provocat una gran commoció al país. Aquest divendres els sesu advocats de han demanat que no es facin recaptes en línia per recollir diners per a ella, ja que no vol aquest tipus d’ajuda. La model i influencer Nabilla Vergara, que ha participat en diversos programes de telerrealitat, ha tancat la campanya que havia iniciat després de conèixer la petició de la víctima de submissió química.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia