Successos

estats units

Detenen el pare de l’autor del tiroteig de Geòrgia per homicidi involuntari

El progenitor de l’adolescent també està acusat d’assassinat en segon grau i crueltat infantil per haver permès de manera deliberada que el seu fill tingués una arma de foc

El pare de Colt Gray, l’adolescent de 14 anys que va matar quatre persones dimecres en un tiroteig en un institut de secundària a Winder, a l’estat nord-americà de Geòrgia, va ser detingut aquest dijous per la seva responsabilitat en l’accés del menor a una arma de foc. Colin Gray, de 54 anys, ha estat acusat de quatre càrrecs d’homicidi involuntari, a més de dos càrrecs d’assassinat en segon grau i vuit altres càrrecs de crueltat infantil, tots ells derivat del fet d’haver permès “de forma conscient” que el seu fill, Colt, tingués una arma de foc, informa aquest divendres Efe.

Segons el canal nord-americà de televisió CNN, el pare de Colt va dir als investigadors que havia comprat l’arma utilitzada pel seu fill, un rifle semiautomàtic, com a regal de vacances.

L’arrest de Colin Gray és l’últim exemple de com els fiscals responsabilitzen els pares de les accions dels seus fills en tirotejos en centres escolars.

L’abril passat, Jennifer i James Crumbley, pares de Michigan, van ser els primers condemnats en un tiroteig massiu en una escola dels Estats Units. Van ser sentenciats a almenys deu anys de presó per no haver assegurat una arma de foc a casa i d’haver actuat amb indiferència davant els símptomes de deteriorament de la salut mental del seu fill abans de matar quatre companys d’escola el 2021.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.