Successos

Àfrica

Crema una altra escola a Kenya després del tràgic incendi a Nyeri

Tres estudiants d’un internat femení han patit ferides lleus i han rebut atenció psicològica

Demà comencen les proves d’ADN per identificar disset dels cossos recuperats a l’institut de Nyera

Almenys tres estudiants han resultat ferides en l’incendi que ha cremat un internat femení a Isiolo, al centre de Kenya. L’incident es produeix dos dies després del foc que va provocar la mort de 21 alumnes d’un altre internat kenyà, a Nyeri.

Les flames han cremat els dormitoris de l’Institut Femení d’Isiolo abans de ser contingudes pels bombers, segons un portaveu policial citat per mitjans locals. Tres nenes han patit ferides lleus i han rebut atenció psicològica, ha informat la Creu Roja. De moment, es desconeixen les causes de l’incendi.

Tampoc estan clares encara les causes del foc que dijous va acabar amb la vida de 21 nens a Nyera. Demà dilluns està previst que comencin les proves d’ADN per identificar les víctimes, ja que molts dels cossos són irreconeixibles. A més, disset nois continuen desapareguts. El president kenyà, William Ruto, ha decretat tres dies de dol al país, a començar a partir de demà.

Aquests dos successos han evocat el record d’altres incidents escolars similars, en molts casos relacionats amb incompliments de les normes de seguretat. El 2022 va cremar un dormitori escolar a l’oest del país i diversos estudiants van ser detinguts com a sospitosos d’haver-lo provocat. El 2017, deu alumnes van morir en un atac incendiari a l’institut femení Moi Girls High School de Nairobi. Però la pitjor tragèdia va ser la que al març de 2001 va afectar un internat d’una escola de secundària al comtat de Machakos, al sud-est de la capital. El foc, provocat intencionadament per dos estudiants, va matar 67 alumnes d’entre 15 i 19 anys.

Els recents sinistres han revifat la preocupació sobre les normes de seguretat als centres educatius. El governador de Mombasa, al sud-est del país, ha ordenat inspeccions exhaustives de seguretat a totes les institucions educatives de la regió. “La inspecció busca identificar deficiències de seguretat contra incendis” a les escoles i instituts, ha explicat el governador, Abdulswamad Nassir. “També oferirem formació bàsica de seguretat contra incendis per als operadors dels centres”, ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia