Successos

successos

Els Mossos diuen que la maquinista de Montcada va donar positiu en drogues però que els resultats no són concloents

Apunten que sense l’informe definitiu del laboratori no es pot afirmar que conduís sota els efectes de les drogues

S'ha fet un minut de silenci aquest migdia amb una àmplia representació veïnal i institucional

Els Mossos d’Esquadra han confirmat aquest dimarts que la maquinista del tren que va atropellar una menor a Montcada i Reixac dilluns quan creuava per un pas a nivell amb la barrera abaixada va donar positiu en la prova de drogues que li va fer la Policia Local. Remarquen però, que els resultats no són concloents ni definitius, ja que falta l’informe pericial del laboratori que inclou més variables. Aquest informe, que forma part de la investigació, es tindrà en els propers dies. A l’espera d’aquest document oficial i definitiu, els Mossos remarquen que a hores d’ara no es pot confirmar que la maquinista conduís sota els efectes de les drogues.

La Unitat Central d’Investigació d’Accidents Ferroviaris i Delictes del Transport dels Mossos d’Esquadra s’ha fet càrrec de la investigació. Estan recopilant tota la informació per aclarir les causes de l’atropellament a través de les imatges de les càmeres de seguretat, de la informació recollida en el registrador jurídic del tren (caixa negra) i de les declaracions de diversos testimonis dels fets.

"S'estan fent les proves pertinents, però amb els resultats actual no es pot dir que la maquinista conduís sota els efectes de les drogues, cosa que no vol dir que el resultat final sigui aquest", ha apuntat el secretari de Mobilitat i Infraestructures, Manel Nadal. El representant de la Generalitat ha pres part en l'acte d'homenatge a la víctima, que s'ha fet aquest dimarts al punt del migdia al monòlit en record als morts a les vies del tren a Montcada, i que es troba a tocar d'un altre pas a nivell, el del carrer Bogatell: "Haurem d'esperar uns dies", ha afegit. En l'acte s'ha guardat un minut de silenci, amb una àmplia representació veïnal però també institucional, amb la presencia de Nadal, de l'alcalde del municipi, Bartolo Egea, o el director de Rodalies, Antonio Carmona, entre d'altres. També hi han pres part els pares de la noia, que entre plors han rebut el condol del batlle i han posat una flor al monòlit de les víctimes en memòria de la seva filla. Una dona que els acompanyava ha llançat retrets contra els representants institucionals per la manca de seguretat.

"Tenim cinc estacions i tres línies de tren, és complicat viure al centre de Montcada, els que venen de barriades s'aturen al passos a nivell, però els veïns del centre, si es va amb pressa, no parem, és així", ha reconegut Egea. Des de la plataforma Soterrament Total Ara destaquen que precisament la vida quotidiana al centre de la localitat està partida pel pas del tren. "En un cantó hi tenim escoles o l'ambulatori, a l'altre l'Ajuntament, l'eix comercial central o el casal de la gent gran, qualsevol veí ha de passar per les vies més d'un cop", explica Josep Maria González, portaveu de la plataforma. "Hem de buscar com assegurar el pas de les persones, tenim ganes del soterrament, però l'espera i els continus atropellament són durs", ha afegit. L'alcalde ha assegurat que tothom hi ha de posar el seu gra de sorra per evitar que hi hagi noves tragèdies. "La responsabilitat és de tots, dels que passen però també nostra per a donar seguretat", ha apuntat. En aquesta línia, en l'atropellament del mes d'agost ja van plantejar una reunió amb Adif per abordar algunes mesures per a incrementar la seguretat per a la població mentre durin les obres. "Una podria ser que els trens circulin a velocitats inferiors, o que hi hagi agents que controlin els passos", ha dibuixat l'alcalde. Des de la Generalitat comparteixen aquesta preocupació, si bé Nadal ha assegurat que cal ser realista. "No podem posar un guarda a cada pas a nivell", ha apuntat, tot afegint que cal fer una crida a la ciutadania: "Cal que siguem més vigilants a l'hora de creuar les vies". A curt termini, l'Ajuntament celebrarà aquest dijous la Junta Local de Seguretat amb la participació de la consellera d'Interior i Seguretat Pública, Núria Parlon, el delegat del govern espanyol a Catalunya, Carlos Prieto, i el director general dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, on és previst que s'abordi la seguretat a l'entorn de les vies i els passos a nivell com a punt en l'ordre del dia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia