Successos

Un incendi al peu del Canigó mobilitza uns 800 efectius dels bombers de la Catalunya Nord

Un incendi forestal crema des d’avui al migdia al peu del Canigó, a la localitat de Castelnou a la Catalunya del Nord. El foc, que es veu des de diversos punts de l’Alt Empordà, s’ha iniciat pels volts d’un quart de tres de la tarda i ha obligat a mobilitzar uns 800 efectius dels bombers francesos. Segons informa el cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya, han enviat cinc dotacions terrestres a l’altra banda de la frontera per ajudar en les tasques d’extinció. En concret, quatre camions d’aigua i un vehicle lleuger amb comandament.

A banda dels 800 efectius terrestres, hi treballen una desena d’avions Dash de descàrrega d’aigua, una desena més d’helicòpters bombarders, dos Air Tractors amb una gran capacitat d’emmagatzematge d’aigua i quatre Canadair, segons informa l’ACN.

Es tracta d’un incendi virulent i que crema ràpid empès per la forta tramuntana que bufa a la zona. De moment s’han evacuat els veïns de Castelnou, Caixas i també de Montauriol. L’incendi ha obligat a tallar diferents carreteres de la zona com la RD48 i la RD2 en els dos sentits .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.