Successos

SUCCESSOS

Dos incendis al Priorat amenacen la serra del Montsant

Dos incendis forestals al Priorat declarats ahir a la tarda amb un marge de menys d’una hora des del primer, que es va produir a les 15 hores a Cabacés, i després a Porrera, continuaven actius a l’hora de tancar aquesta edició i representaven una amenaça pell Parc Natural de la Serra del Montsant. Fins a 220 efectius dels Bombers hi van estar treballant durant tota la nit havent de combatre també el vent de mestral. Es tracta d’una zona amb dificultat per accedir-hi i, en el cas del de Porrera, va ser necessari emetre una ordre de confinament del municipi. Segons les primeres hipòtesis, els dos incendis, separats per 9,5 quilòmetres, s’haurien produït pel mal estat d’una línia elèctrica, van explicar els Agents Rurals.

El primer a declarar-se va ser el de Cabacés i afectava uns cinc quilòmetres i una superfície de 45 hectàrees. Hi treballaven 170 efectius, tot i que durant la tarda també hi van intervenir vuit dotacions aèries. El de Porrera havia afectat unes onze hectàrees i els Bombers alertaven que entre els dos tenien un potencial per cremar unes 1.000 hectàrees dins del parc natural.

Durant la tarda ambdós incendis van evolucionar a contravent, posant en risc els efectius d’extinció. Un cop el foc va arribar a la carena de la serra de la Calçada va topar amb el vent que venia en direcció contrària i les flames van enfilar la direcció del vent i van progressar amb molta intensitat. Durant la nit es preveia un reforç del de mestral i ponent, que continuarà bufant amb força avui. El pitjor pronòstic és el de l’incendi del 1981, quan es va cremar la meitat de la serra del Montsant.

A causa de la gravetat de la situació, els comandaments de Bombers demanen que avui ningú no s’acosti a la zona si no és estrictament necessari. L’incendi va provocar un tall de la línia elèctrica que afectava 1.400 usuaris de la Figuera, Gratallops, Morera de Montsant, Poboleda, Porrera, Torroja de Priorat, la Vilella Baixa i la Vilella Alta.

http://www.elpuntavui.cat/economia/article/18-economia/2457394-atl-obte-un-prestec-del-bei-de-360-milions-d-euros-per-millorar-les-plantes-potabilitzadores.html

2457394



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia