Successos

crisi migratòria

Vuit migrants moren ofegats en un nou naufragi al canal de la Mànega

Es tracta del segon succés d’aquest tipus en menys de quinze dies

Nova tragèdia en el canal de la Mànega. Vuit persones han mort ofegades aquesta matinada després d’enfonsar-se una petita embarcació amb 50 persones a bord amb la qual quan intentaven creuar cap a Anglaterra. El tràgic incident s’ha produït davant les costes d’Ambleteuse, al Pas-de-Calais, quan la pastera encara es trobava prop de terra ferma. La majoria dels ocupants de l’embarcació procedeixen d’Eritrea, el Sudan, Síria, l’Afganistan, Egipte i l’Iran, i només una persona de cada sis que anava a la pastera portava una armilla salvavides, segons informa el diari francès Le Monde, que cita declaracions del prefecte del Pas-de-Calais, Jacques Billant.

Aquesta tragèdia ha tingut lloc menys de dues setmanes després del pitjor naufragi de l’any, que va deixar dotze morts el 3 de setembre passat i eleva a almenys 46 el nombre de persones que han perdut la vida en aquest tipus de travessies des del gener. El 2024 ja és l’any més mortífer des de l’ençà que van començar a aparèixer embarcacions que intentaven travessar el canal de la Mànega per arribar a Anglaterra el 2018.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia