Successos

clima

Unes catastròfiques inundacions arrasen el centre d’Europa i deixen almenys set morts

El pas de la tempesta Boris causa estralls a Romania, Polònia, Àustria i la República Txeca

El temporal de pluja i vent nega centenars de localitats i obliga a l’evacuació de milers de persones

Almenys set persones han mort ofegades a Romania, Àustria i Polònia i quatre més estan desaparegudes a la República Txeca en les inundacions causades per la borrasca Boris que des de dijous passat colpeja el centre i l’est d’Europa. Romania s’emporta, de moment la pitjor part, amb cinc persones mortes dissabte, totes elles a la província de Galati, al sud-est del país. El govern romanès ha mobilitzat l’exèrcit per fer front a una situació que el president del Senat romanès, el liberal Nicolae Ciuca, ha qualificat de “dramàtica”.

A la veïna Moldàvia, les intenses precipitacions han paralitzat la capital, Chisinau, després que el riu Bic s’hagués desbordat.

El temporal també ha deixat un mort a Polònia, que registra les pitjors pluges torrencials en dècades. Una persona ha mort arrossegada per l’aigua a la localitat de Krosnowice, al comtat de Klodzko, al sud-oest del país, on 1.600 persones han hagut de ser evacuades i unes disset mil llars s’han quedat sense subministrament d’electricitat. A la històrica ciutat de Glucholazy, a la veïna província d’Opole, l’alcalde ha ordenat l’evacuació obligatòria després que el riu local hagués començat a desbordar-se.

La borrasca Boris també colpeja amb força Àustria. A l’estat de la Baixa Àustria, declarat zona catastròfica, ha causat inundacions històriques i la mort d’un bomber. A la zona de Waldviertel, a uns 120 quilòmetres al nord-oest de Viena, les autoritats esperen “l’aiguat del segle”, perquè preveuen que el riu Kamp, afluent del Danubi, superi els nivells registrats en els últims cent anys, causant el desbordament del pantà d’Ottenstein, informa Efe. Les autoritats fa dies que avisen de l’arribada del fort temporal, que ha obligat a tallar carreteres, suspendre el servei de tren i metro a Viena, a més de negar diverses localitats.

A l’estat federat d’Estíria, als sud-oest d’Àustria i on es troba Graz, la segona ciutat més poblada del país alpí, la tempesta va deixar la nit de dissabte a diumenge 25.000 llars sense llum.

A la veïna República Txeca, uns 260.000 abonats s’han quedat sense subministrament d’electricitat i la policia ha informat de quatre persones desaparegudes: tres en un cotxe arrossegat per un riu a la ciutat de Lipova-Lazne, al nord-est del país, i un home que s’ha vist endut per les aigües crescudes d’un rierol al sud-est.

La situació, segons informen les agències, és particularment greu al nord-est del país, on gran part de la ciutat d’Opava ha estat evacuada pel desbordament del riu del mateix nom. Al sud de la República Txeca, un pantà s’ha desbordat i l’aigua ha inundat ciutats i pobles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia