Successos

La Policia Nacional desmantella tres plantacions de marihuana a la Selva

La Policia Nacional ha desmantellat a la comarca de la Selva tres plantacions de marihuana cultivades a l’interior. La primera operació va tenir lloc el 22 d’agost a Riudarenes, on els agents van intervenir una plantació en una nau industrial de 400 m2. A dins hi van trobar tres sales dedicades al cultiu intensiu de marihuana i un altra dedicada a assecador. També hi havia càmeres de vigilància i portes de seguretat. La Guàrdia Municipal de Riudarenes va col·laborar en l’operació.

La segona plantació va ser desmantellada el 28 d’agost en un habitatge d’ús particular de Maçanet de la Selva. La Policia Nacional també va comptar amb la col·laboració de la Policia Local.

Finalment, l’última operació es va fer a Lloret de Mar el 5 de setembre, en col·laboració amb la Policia Local, també en un habitatge d’ús particular. A través del detingut, els agents van descobrir que l’organització criminal feia venir els anomenats “jardiners”, que eren esclavitzats durant tres mesos sense possibilitats de sortir al carrer. Per la seva feina rebien un sou 1.000 euros. Aquest patró es repetia successivament.

El modus operandi en les tres operacions era similar. Els delinqüents cultivaven la marihuana a l’interior dels habitatges i la nau industrial, on havien fet modificacions substancials per poder encabir-hi el màxim de plantes. També utilitzaven materials de cost elevat, com focus LED de baix consum, filtres de carboni i extractors perquè que els veïns no notessin l’olot intens de la marihuana. En total es van intervenir 7.000 plantes i es calcula que es van defraudar uns 100.000 euros de llum entre les tres plantacions. En les tres operacions hi van participar agents de la Unitat Antidisturbis de Barcelona, que es van encarregar de l’assalt i l’entrada a les plantacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia