Successos

Portugal

Un nen de dotze anys apunyala sis companys d’escola al nord de Lisboa

Una noia de dotze anys ha estat hospitalitzada amb ferides greus, però la seva vida no corre perill

Les víctimes, cinc nenes i un nen, tenen entre onze i catorze anys

Sis menors han resultat ferits aquest dimarts en apunyalament múltiple en una escola al centre-oest de Portugal.

El succés ha passat a primera hora de la tarda a l’interior de l’Escola Bàsica d’Azambuja, al nord del districte de Lisboa, en el que era el primer dia de classes després de les vacances d’estiu. L’agressor, un estudiant del centre, de dotze anys, ha anat a dinar a casa i en tornar a l’escola ha tret un ganivet de la motxilla ha començat a clavar ganivetades indiscriminadament a diversos companys al passadís que comunica les aules, segons ha informat la televisió pública portuguesa RTP. D’acord amb el mateix mitjà, l’atacant també duia una armilla antibales, que seria del seu pare.

El coronel de la Guàrdia Nacional Republicana (GNR) d’Azambuja Fernando Lisboa ha confirmat en declaracions a la porta de l’escola que les víctimes són cinc nenes i un nen d’entre onze i catorze anys. Una noia de dotze anys ha estat traslladada a l’Hospital de Santa Maria, a Lisboa, amb ferides greus, per bé que la seva vida no corre perill. Els altres menors han patit ferides lleus i han estat atesos a l’Hospital de Vila Franca de Xira. La resta d’alumnes han estat evacuats del centre.

L’Agrupació d’Escoles d’Azambuja ha assegurat en un comunicat que aquest incident és “un acte aïllat” i “la situació ja està normalitzada”. És per això que ha anunciat que “demà les activitats lectives transcorreran amb normalitat”.

De moment, es desconeixen les motivacions de l’agressió. La GNR ha explicat que l’atacant, que està matriculat al setè grau (equivalent a primer d’ESO), “està tranquil”. El cas ha passat a la Policia Judicial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.