Successos

àfrica

Almenys 17 morts en dos tirotejos massius en una mateixa ciutat a Sud-àfrica

Quinze de les víctimes són dones

Almenys disset persones han perdut la vida en dos tirotejos massius a la ciutat de Lusikisiki, al sud-est de Sud-àfrica, segons ha informat aquest dissabte la policia, que ha iniciat una persecució per detenir els autors de les massacres. Els fets van tenir lloc divendres al vespre en dues cases del mateix carrer de la ciutat situada a la província de Cap Oriental, segons ha informat la policia en un comunicat difós a les xarxes socials i recollit per Efe.

En la nota, les autoritats detallen que a la primera casa van ser assassinades quatre persones i no hi va haver supervivents, mentre que en la segona hi havia dinou persones, tretze de les quals van morir cosides a trets i sis van sobreviure. En total van morir quinze dones i dos homes, mentre que els supervivents són quatre dones, un home i un nadó.

La criminalitat és un greu problema a Sud-àfrica, on gairebé 6.200 persones van ser assassinades entre els passats mesos d’abril i juny, amb augments dels casos en quatre de les nou províncies del país tot i un lleuger descens general del 0,5% respecte del mateix període de 2023.

En el seu últim informe sobre criminalitat, fet públic aquest dissabte amb motiu dels tirotejos i recollit per Efe, la policia sud-africana anuncia la detenció de 53.525 persones sospitoses d’haver comès algun delicte en les últimes quatre setmanes a Sud-àfrica, de les quals s 10.844 estarien relacionades amb delictes violents com l’assassinat, la violació, el segrest i l’extorsió.

A més, segons recull Efe, en l’informe també s’indica que en aquestes últimes quatre setmanes s’han comissat més de 430 armes il·legals i sense llicència, la majoria a Cap Oriental.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia