Successos

judicial

Demanen 4 anys de presó per l’atropellament mortal d’un jove en patinet a Empuriabrava

La fiscalia demana 4 anys de presó i una multa de 6.480 euros per a l’acusat d’atropellar mortalment fa tres anys un jove que circulava en patinet elèctric a Empuriabrava i fugir del lloc dels fets, segons informa l’agència ACN. Concretament la fiscalia li atribueix un delicte contra la seguretat viària i un d’homicidi per imprudència menys greu perquè considera provat que, tot i que el conductor anava begut i a gran velocitat, la víctima es va incorporar a la via sense “respectar el senyal d’stop” i tampoc duia cap roba o element refractant que pogués “advertir de la seva presència”. Per la seva banda, la família del jove, representada per Vosseler Abogados, però, considera que la petició és “benèvola” i insuficient.

Els fets

Els fets es remunten al 10 d’octubre del 2021 cap a les sis de la matinada. Segons recull l’escrit de l’acusació, l’acusat circulava amb un vehicle que no estava assegurat per l’avinguda Marinada d’Empuriabrava a 71 km/h quan la via estava senyalitzada a una velocitat màxima de 50. La víctima, que circulava amb un patinet elèctric, es va incorporar a la via “ometent les més elementals mesures de precaució” sense “respectar el senyal d’stop” de la intersecció. Tot això, recull l’escrit, unit al fet que “no disposava de roba o element refractant per advertir la seva presència (anava vestit completament de negre)”, va fer que l’acusat, que just havia accelerat sense motiu aparent fins als 78 km/h, no el veiés. El ministeri públic recull que el sistema de frenada del vehicle va detectar el jove i reduir la velocitat, però no es va poder evitar la col·lisió mortal.

Arran de l’impacte, la víctima va sortir projectada a gairebé 19 metres de distància del vehicle. A més, de resultes del xoc, el vehicle de l’acusat va impactar contra un cotxe que hi havia aparcat, que al seu torn es va desplaçar i en va afectar un altre que tenia al davant.

Després dels fets, l’acusat va sortir del cotxe i “malgrat que era perfectament coneixedor del que acabava de produir-se un accident i va veure la víctima estesa a terra inconscient i amb ferides evidents, se’n va anar, deixant el vehicle al mateix lloc”. Gairebé una hora més tard, es va entregar a la comissaria de la policia local, que li va practicar la prova d’alcoholèmia. El testa va donar un resultat positiu de 0,40 mg/l d’aire expirat i una segona prova realitzada només uns minuts després, 0,38 mg/l.

La víctima va ser traslladada a l’hospital Trueta amb greus ferides i va morir l’endemà com a conseqüència del traumatisme cranioencefàlic greu que presentava.

La petició

La fiscalia considera que els fets són constitutius d’un delicte d’homicidi per imprudència menys greu i per aquest delicte demana 6.480 euros, a raó d’una quota diària de 12 euros durant 18 mesos. Pel delicte contra la seguretat viària, en la modalitat d’abandonament del lloc dels fets, sol·licita una pena de 4 anys de presó i la prohibició de conduir durant el mateix període.

En l’àmbit de responsabilitat civil, demana una indemnització a l’asseguradora del primer estacionat amb el que va topar de 31.237 euros.

Visió de la família

Per la seva banda, el lletrat de Vosseler Abogados, Álvaro Machado, que representa la família de la víctima, considera que la petició és “benèvola” per un cas “tan flagrant” i la considera insuficient.

En aquesta línia, quatre mesos després de l’accident mortal, Vosseler Abogados va presentar un recurs contra la decisió judicial de tornar el carnet de conduir l’acusat, que arran del sinistre tenia prohibit conduir. L’any 2022, a més, va iniciar una recollida de firmes per demanar al Congrés una reforma legislativa “per introduir el dol eventual quan hi hagi conducció temerària i alcohol o drogues perquè aquests casos no es considerin una imprudència sinó un homicidi i comportin penes més altes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia