Successos

Quadern negre

Tura Soler

Ferum de marihuana

Els mossos jutjats per vendre’s la marihuana comissada es declaren innocents i diuen que les saques que traginaven eren d’herba podrida per llençar que feia pudor i molestava

Innocents. Així es van declarar ahir els tres mossos de Santa Coloma de Farners (Salvador Horta Muntaner Garcia-Jubany, Salva; Juan Francisco Pozo Alba, Kiko, i Óscar Hernández Rojo) acusats de formar una trama mafiosa que s’apoderava de la droga comissada per revendre-la. La seva versió és que les saques que es veia que traginaven en les gravacions d’afers interns eren de droga podrida que anava a la deixalleria i que, a més, s’eliminava per ordre dels seus superiors, que estaven tips de suportar la pudor de marihuana que impregnava tota la comissaria. Va ser el caporal Salva qui es va esplaiar més a l’hora d’exposar el problema que els suposava l’emmagatzematge de l’herba, que posaven a tres llocs diferents: la resclosa, la burra (sala de màquines) i la caixa de camió del pati, on se’ls veia traient bosses. “Quan anaves a una plantació indoor, encara que ni toquessis les plantes, la roba sempre et feia pudor de marihuana, la rentaves tres cops i encara no marxava i a vegades l’havies de llençar, els cotxes també s’impregnaven de la ferum de marihuana, i la comissaria, també”, va exposar el caporal, i va afegir-hi que, quan van dur la marihuana que van comissar a casa d’un grec, els comandaments ja van queixar-se que tot “cardava pudor de marihuana”, i que va ser el sotscap de la comissaria qui els va ordenar que eliminessin unes bosses de marihuana podrida i la duguessin a la deixalleria. Neguen que canviessin les bosses de la podrida per marihuana fresca i que se l’emportessin per revendre-la. Amb relació a una capsa de cartró amb 3,5 quilograms de cabdells, asseguren que no se la van pas endur a casa de l’agent Pozo, sinó que la van ficar en unes bosses de plàstic juntament amb les plantes fresques. En Salva va explicar que tenien instruccions dels superiors de mai deixar la droga en capses de cartó perquè després es podria tot plegat i la capsa es desfeia del cul. I va afegir-hi que, en aquest cas concret, si s’haguessin volgut quedar la capsa de cabdells, la podrien haver agafat del domicili escorcollat sense fer-la constar a l’acta. Va remarcar que el que van redactar en diligències s’ajustava totalment a la realitat i, per tant, també són innocents de falsedat documental. Si els d’afers interns van captar l’agent Óscar entrant un moment al domicili d’en Kiko, no va ser, com diu el fiscal, per dur-li la capsa amb els cabdells que volien vendre. Va ser perquè en Kiko, que feia un horari diferent i plegava abans, s’havia deixat la seva motxilla personal al cotxe que feien servir per traginar la droga, i el seu company Óscar la hi va anar a portar. I les imatges que van captar els d’afers interns d’en Kiko sortint carregat amb saques que van dur cap a casa d’Albert Borrell, l’home que segons l’acusació posava la droga al jutjat, s’han mal interpretat. El que duia a les saques era material, jaquetes, armilles, pantalons... per anar amb moto, ja que ell i el seu amic Albert Borrell en són grans aficionats i practicants.

Ahir a la sala de judicis es van escoltar desenes de gravacions de trucades entre els acusats que denoten que formaven un grup de traficants –molts destralers, això sí– que són la base de l’acusació però que les defenses exigeixen que no es tinguin en compte perquè són nul·les. La balança de la justícia decidirà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia