Successos

successos

Desmantellen un grup que introduïa heroïna a la Jonquera amagada en envasos de iogurt

Els Mossos d’Esquadra i Vigilància Duanera de l’Agència Tributària de Girona han desmantellat un grup criminal que introduïa heroïna a la Jonquera i l’amagava en envasos de iogurts segellats, segons informa l’agència ACN. Hi ha quatre detinguts, que introduïen la droga a l’Alt Empordà, la guardaven en diferents domicilis, entre ells un establiment comercial d’alimentació de la Jonquera, i després la revenien majoritàriament a altres traficants a petita escala, tot i que també en venien al detall. Els compradors de la droga eren clients que provenien de França.

La investigació va començar al març, en detectar l’arribada d’heroïna a la Jonquera i a altres poblacions de l’Alt Empordà per abastir tant d’aquesta droga com de cocaïna i haixix compradors provinents de França.

L’equip conjunt va concloure que els investigats sospitaven que la policia els anava a darrere i per això van precipitar l’operatiu per detenir-los. El 3 d’octubre els agents van detenir quatre persones i van fer set entrades als domicilis dels investigats a la Jonquera, Figueres i Cabanes. Van intervenir 900 grams d’heroïna, uns 4 quilos de cocaïna, en pols i en roca, més d’1 quilo d’haixix i substància de tall. També es van localitzar 277.000 euros en efectiu i una arma de foc curta amb 32 projectils. La droga intervinguda tindria un valor de 428.000 euros al mercat il·lícit.

Els detinguts, d’entre 38 i 60 anys, van passar a disposició del jutjat d’Instrucció número 1 de Figueres el 5 d’octubre. Sumen 14 antecedents policials per fets contra el patrimoni i la salut pública. Ara se’ls atribueixen delictes de tràfic de drogues, pertinença a grup criminal i tinença il·lícita d’armes.

El maig del 2024, una patrulla de la Jonquera va aturar un cotxe amb dos ocupants i va localitzar 17 bosses d’heroïna amb un pes de mig quilo amagades en pots de iogurt correctament segellats. Aquestes dues persones van ser detingudes. Anteriorment ja s’havien fet intervencions similars a ocupants de vehicles i a persones a la sortida de determinats blocs de pisos de la Jonquera. La investigació es va centrar en aquest municipi i també a Figueres i a Cabanes.

La investigació continua oberta i no es descarten altres detencions relacionades amb altres traficants a petita escala, a qui l’organització criminal els subministrava el material.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.