Successos

Roben un alambí antic de l’edifici de Destil·leries Gerunda al Pont Major

La matinada de dijous uns desconeguts van entrar a l’edifici de Destil·leries Gerunda al barri del Pont Major a Girona i van endur-se un alambí antic d’uns 3 metres d’amplada i gairebé dos d’alçada, una peça única, d’aram i coure feta a mà. Es tracta d’un aparell utilitzat per a destil·lació de líquids mitjançant un procés d’evaporació per escalfament i posterior condensació per refredament amb un valor històric i sentimental de rellevància. Aquest alambí donava la benvinguda a la destil·leria des des dels anys 80.

Per entrar a l’espai on es trobava exposada la peça, els lladres van forçar la porta d’entrada de l’edifici que dona al passeig Sant Joan Bosco. L’edifici era propietat de empresari gironí Joaquim Vich Figa, que va morir el maig passat als 80 anys. La família lamenta el robatori i explica que seria una llàstima que una peça així acabés fosa.

La destil·leria Gerunda està ubicada en un edifici modernista catalogat, i van començar a funcionar l’any 1911, i va deixar de produir licors el 2009, quan va ser adquirida per la companyia Bardinet. L’any 2000 en una de les naus s’hi va obrir una botiga de vins i a la del costat, l’any 2012 un restaurant, el Vinomi. Des de l’any 2017 no hi ha activitat a l’immoble. Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.